Kasdienė dilema: „Kaip numesti svorio“?

Klausimas „kaip numesti svorio“ kamuoja ne vieną mūsų. Ypač šiais laikais, kuomet į darbą ir iš darbo važiuojame automobiliu, darbe dirbame sėdimą darbą, o laisvalaikiu vakarojame prie televizorių ekranų ar su draugais bare sėdint. Vadinasi esame fiziškai neaktyvūs ir silpni. O ką daryti, jei norime tokią situaciją pakeisti ir vėl įlįsti į mylimus džinsus, kuriuos „užsitempti“ pastaruoju metu sunkiai pavyksta? Pateiksime keletą patarimų, kurie atsakys į klausimą „kaip numesti svorio“?
  • Norite suvartoti šiek tiek mažiau kalorijų? Rašykitės, ką valgote. Tik sąžiningai. Mokslininkai tikina, kad žmonės, rašantys, ką per dieną suvalgė, sunaudoja net 15 proc. mažiau kalorijų, nei tie, kurie nesirašė. Pabandyti verta. Galbūt, kai reikės žymėti, ką suvalgėte, nesinorės užrašų knygelėje matyti ilgo…labai ilgo sąrašo.
  • Valgykite penkis kartus per dieną, darydami mažiausiai dviejų valandų pertrauką tarp valgymų. Dienos maisto racioną turėtų sudaryti 3 pagrindiniai patiekalai, 2 užkandžiai, kuriuose būtų daržovių, vaisių, baltymų bei angliavandenių.
  • Valgykite pusryčius. Tie, kurie sočiai papusryčiauja, per dieną suvartoja mažiau kalorijų nei tie, kurie pusryčių nevalgo.
  • Mėgaukitės nekaloringais vaisiais, kurie leidžia pajusti sotumą ir yra skanūs: pavyzdžiui, valgykite arbūzus, obuolius, apelsinus. Suvokite, kad obuolys taip pat yra maistas, kuris puikiai tiks kaip Jūsų užkandis.
  • Valgykite iš mažų lėkščių. Atlikti tyrimai rodo, jog asmenys valgę iš mažų lėkščių, pasisodindavo kaip ir tie, kurie valgė iš didelių.
Jei naudositės šiais keliais nesudėtingais patarimais, garantuotai numesite kelis nereikalingus kilogramus ir klausimas „kaip numesti svorio“ Jūsų nebekankins, o jei kartais išbėgsite į stadioną ir apibėgsite penkis ratus, galėsite džiaugtis ne tik gražia figūra, bet ir puikia savijauta. Turbūt neveltui sakoma, kad sportas – sveikata?
Daugiau informacijos kaip numesti svorio: dietoscentras.lt
Scroll to Top