Didžiausios klaidos, daromos norint sulieknėti

Laikotės drastiškų dietų, valgote tik tris kartus per dieną, atsisakote pusryčių, taip tikėdamasi sumažinti per dieną suvartojamų kalorijų kiekį, o valgomi patiekalai greitai atsibostantys ir neskanūs, todėl smarkiai mažina norą ir toliau laikytis dietos? Po savaitės metate idėją, kad norite sulieknėti, nusiperkate tortą ir suvalgote jį viena pati? Sveikiname, padarėte mažiausiai penkias klaidas vienu metu ir sumažinote tikimybę atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Iš tiesų, svorio metimas, neturėtų būti kankynė. Tai turėtų būti taip pat malonu kaip bet kokia kita Jūsų mėgiama veikla. Juk sveikas maistas gali būti skanus, jį gaminti gali būti smagu, o valgyti – gardu. Kad taip būtų, reikia šiek tiek pasistengti, nedaryti esminių klaidų ir džiaugtis pasikeitusiomis kūno formomis.
Mono dietų laikymasis
Mono dieta, tai tokia svorio metimo dieta, kurios metu valgomi tik vienos grupės produktai. Tokios dietos sukelia žmogaus organizmui šoką dėl mažo kalorijų kiekio ir per mažai suvartojamų naudingų medžiagų. Svoris laikantis grikių, varškės ar ryžių dietos tikrai nukrenta, tačiau baigus laikytis dietos kilogramai dažniausiai sugrįžta, dažnai – dvigubai. Taip nutinka todėl, kad po bado, organizmas ima kaupti kalorijas, sulėtėja medžiagų apykaita. Taigi dėl trumpalaikio rezultato kankintis tikrai neverta.
Pusryčių nevalgymas
Jau minėjome, norint numesti svorį arba išlaikyti esamą, valgyti pusryčius būtina, kitu atveju visą dieną jausitės nesotūs ir taip padidinsite riziką suvalgyti daugiau nei įprasta. Taip dažnai nutinka vakare. Dieną laikomės didvyriškai, kenčiame ir nevalgome, tikėdamiesi, kad vakare taip pat atsilaikysime, tačiau pilnas šaldytuvas ir gurgiantis pilnas sutrukdo planams ir prisišveičiame dvigubai. Rezultatas – augantis svoris.
Netinkami užkandžiai
Užkąsti tarp pagrindinių patiekalų rekomenduojama, kitu atveju per pusryčius, pietus ar vakarienę galite neapskaičiuoti ir persivalgyti, kad taip nenutiktų tarp pusryčių bei pietų sugraužkite obuolį, o praėjus porai valandų po pietų paskanaukite sauja riešutų. Gausite vitaminų bei naudingų organizmui medžiagų ir nesijausite išbadėjusi, kai ateis vakarienės metas. Užkandžių metu galite rinktis neriebų jogurtą, vaisius, daržoves, venkite šokolado, bandelių ir kitų miltinių, daug cukraus turinčių produktų.
Nedrauskite sau visko
Uždraustas vaisius visuomet gardžiausias ir labiausiai norimas. Tad geriau leisti sau kartais pasmaguriauti ir suvalgyti pyragaitį ar picos gabaliuką, nes kitu atveju svorio metimas taps nemalonia patirtimi. Svarbiausia, nepersivalgyti ir silpnybės akimirkoms dažnai nepasiduoti.
Per mažas išgeriamų skysčių kiekis 
Vandenį gerti būtina. Jis skatina medžiagų apykaitą bei išvalo visus toksinus, šlakus ir kitas kenksmingas medžiagas.
Svorio metimas taps daug paprastesnis, jei laikysitės šių kelių valgymo taisyklių ir nedarysite ir nedarysite esminių klaidų.
Plačiau apie svorio metimą skaitykite: dietoscentras
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top