Gera savijauta karšta vasaros dieną turi įtakos mūsų sveikatai

Jau keletą sezonų vasarą mus lydi slegiantis karštis. Aukšta temperatūra neigiamai veikia ne tik mūsų organizmo veiklą, bet ir tinkamą elektros prietaisų veikimą bei namuose esančių daiktų būklę. Kaip su tuo kovoti? Ar įmanoma vasarą namuose jaustis komfortabiliai? Jau neminint fakto, kad šiltuoju metų laiku į mūsų namus skrenda musės ir uodai, trukdantys kokybiškai ilsėtis. 

Kai karštis trunka ilgai, jaučiamės irzlūs, pavargę, negalime užmigti naktimis, o kur dar aplink veidą įkyriai zujančios musės ir ieškantys tobulos vietos įsisiurbti uodai. Nuo kaitrios tiesioginės saulės šviesos kompiuteriai perkaista, baldai ir apmušalai praranda spalvą, genda maisto produktai ir kitos priemonės. 

Norint pagerinti savo savijautą, verta pagalvoti apie kasdienio gyvenimo komforto gerinimą, apribojant šviesos patekimą pro langus į jūsų namus. Be to, su nepageidaujamais svečiais namuose irgi galima kovoti, pasitelkiant tam tikras priemones. Šiais laikais galime padaryti išties daug, kad pagerintume savo savijautą bei poilsio kokybę namuose. Kokių priemonių imtis, sužinosite šiame straipsnyje.

Kaip vėsinti namus karštą vasaros dieną?

Vienas iš efektyviausių, tačiau brangiai kainuojančių būdų – įrengti oro kondicionavimo sistemas mūsų namuose. Dėl jų funkcionalumo galite lengvai palaikyti optimalią temperatūrą kiekviename kambaryje. Šiek tiek mažiau veiksmingi, nors kur kas pigesni ir  taip pat mažinantys temperatūrą gyvenamosiose patalpose, yra nešiojamieji kondicionieriai – vėjeliai. Rinkoje nesunkiai rasite kasdieniniam gyvenimui pritaikytų modelių. Kai kurie gamintojai netgi siūlo šviestuvus su ventiliatoriais, kurie puikiai tinka namų sąlygoms.

Žmonės, kurie jau yra įrengę oro kondicionavimo sistemas, turėtų jas tinkamai išvalyti. Prieš vasaros sezoną verta išsiurbti atskirus kondicionavimo elementus, galbūt atlikti valymą iš pagrindų, pakeisti filtrus. Dėl to galėsite džiaugtis efektyviu jos darbu.

Ventiliatorių atveju reikia apgalvoti, kokie produktai mums bus tinkami. Pradedant nuo mini USB ventiliatorių (nešiojamam kompiuteriui), iki mažų stalinių ir grindų ventiliatorių ir baigiant stovinčiais, dirbančiais su didele galia ir automatiniu sukimu. 

Kaip vėsinti butą blokiniame name?

Norint išvengti per didelio neigiamo saulės spindulių poveikio mūsų butų viduje, verta pagalvoti apie veiksmingą langų, pro kuriuos jie prasiskverbia, apsaugą. Žaliuzių, roletų ir užuolaidų gamintojai siūlo platų užtemdančių roletų, žaliuzių bei skirtingų tipų užuolaidų asortimentą. 

Kai dar visai neseniai žaliuzės buvo siejamos su vis stringančiu aliuminio rėmų mechanizmu, šiandien pardavimo rinka siūlo modernius modelius, kurie ne tik apsaugo mūsų butus nuo saulės pertekliaus, bet ir gali būti itin dekoratyvus interjero dizaino elementas. Roletai nuo saulės ir karščio ne tik apsaugos mūsų baldus ir kitus daiktus, esančius bute, bet ir pačius mus – leis mums jaustis namie komfortabiliau, nes bendra patalpų oro temperatūra bus mažesnė, mes galėsime kokybiškiau pailsėti, nes į akis nespigins ryškūs saulės spinduliai ir pan. Miegas yra svarbiausia geros sveikatos bei savijautos sudedamoji dalis, todėl neturite į tai numoti ranka.

Kitas būdas apsaugoti savo miego kokybę ir, apskritai, maloniai ir netrikdomai leisti laisvą laiką namuose karštą vasaros dieną ar naktį yra specialių apsauginių durų bei langų tinklelių įsigijimas. Durų tinklelis nuo uodų padės efektyviai apsaugoti savo ramybės oazę, nes nei uodai, nei musės ar kiti skraidantys vabzdžiai nepateks į jūsų buto ar namo vidų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top