Kada skiriama slauga?

Kada skiriama slauga?

Sveikata – vienas svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime. Taigi, nieko keista, kodėl jos apsaugai ar gerinimui, yra skiriama tiek daug įvairių pagalbinių priemonių bei procesų. Vienas jų yra ir slauga. Tad, kada yra skiriama slauga, ką apie tai reikėtų žinoti?


Taigi, atsakant į klausimą, kada yra skiriama slauga, reikėtų pabrėžti, kad slaugos poreikis yra nustatomas tiems asmenims, kuriems yra reikalinga nuolatinė slauga, t.y., tuo atveju, jei asmens fizinė bei psichinė negalia visiškai apriboja jo galimybes orientuotis, judėti, dirbti ir savarankiškai tvarkyti asmeninį bei socialinį gyvenimą. Trumpiau tariant, jei asmuo yra kamuojamas fizinių ar psichinių negalavimų ir tai turi įtakos jo gyvenimo kokybei, galima tikėtis skiriamos slaugos. Ar taip ir bus, galima sužinoti atlikus tam tikrus žingsnius.


Jei asmuo pageidauja, kad jam būtų skirta slauga, jis arba jo įgaliotas asmuo turi kreiptis į asmens, kurioje gydomasi, sveikatos įstaigą bei pateikti laisvos formos prašymą dėl siuntimo į NDNT specialiesiems poreikiams nustatyti. Asmenį gydantis gydytojas turi parengti ir pateikti duomenis NDNT per Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinę sistemą (arba kitu elektronini būdu) bei įteikti asmeniui. Na, o ne vėliau nei per 60 kalendorinių dienų asmuo arba jo įgaliotas asmuo, registruotu paštu turi išsiųsti dokumentų kopijas.


Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad specialusis nuolatinės slaugos poreikis yra nustatomas kompleksiškai vertinant bazinį funkcionavimo lygmenį ir asmens veiklos ir gebėjimo dalyvauti kriterijus, na, o bazinis funkcionavimo lygmuo nustatomas vadovaujantis bazinio funkcionavimo balų lentelėje nurodytais bazinio funkcionavimo lygmens kriterijais.


Daugiau naudingos informacijos ieškokite https://verslosritys.lt/category/darbas/.
Būkite sveiki, atsakingai rūpinkitės savimi bei savo artimaisiais, sveikata – brangiausias jūsų turtas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top