Klaidingi asmeniniai pasirinkimai ir fizinio asmens bankrotas: kas bendro?

Nereikia ir sakyti: asmeninis bankrotas – vienas ryškiausių įvykių žmogaus gyvenime. Taip pat nesunku pastebėti, kad šiam procesui pasibaigus, žmogaus gyvenimas keičiasi iš esmės – ir vėl galima gyventi, be įvairių apribojimų ar suvarymų kuri naujus planus, pamiršti stresą ir dėl jo kylančias problemas. Daugiau apie fizinio asmens bankroto galimybę, galite sužinoti užsukę https://www.stipruszmogus.lt/. O kol kas dėmesį norisi atkreipti į tai, kad labai dažnai fizinio asmens bankrotą lemia klaidingi asmeniniai pasirinkimai, pasidomėkime, kokie.

Narkotikų vartojimas

Narkotikai bei jų vartojimas – itin opi problema visame pasaulyje. Į jų liūną kiekvienais metais įklimpsta daugybė žmonių ir tikrai ne visiems pasiseka išbristi sausiems, t.y., narkotikų vartojimas dažnu atveju reiškia itin skaudžias pasekmes. Tarp dažniausiai pasitaikančių – ne tik neigiami fizinės ar emocinės sveikatos pokyčiai, bet ir skyrybos, o taip pat – darbo ar kitų papildomų pajamų šaltinių praradimas. Nereikia ir sakyti, kokią svarbią reikšmę turi darbo pajamų šaltinių praradimas – asmuo ne tik nebegali padengti finansinių įsipareigojimų, pavyzdžiui, įmokų už lizingą, bet ir nebelieka pinigų kasdienėms išlaidoms apmokėti. 

Nepamatuotos finansinės galimybės

Neretai fizinio asmens bankrotas tampa būtinu ir dėl nepamatuotų finansinių galimybių. Nesunku pastebėti, kad itin didelės dalis žmonių drąsiai ima paskolas, manydami, kad tikrai nekils sunkumų, norit sumokėti įmokas. Tačiau vos tik teorija virsta praktika, susiduriama su problemomis – įmokas apmokėti tampa vis sunkiau ir sunkiau, kol vieną dieną, tai apskritai tampa nebeįveikiama užduotimi. 

Taigi, nors didelė dalis žmonių yra linkę manyti, kad kai kurie dalykai nuo mūsų gyvenime tiesiog nepriklauso, pavyzdžiui, fizinio asmens bankroto būtinybė, ir mes jų niekaip negalime įtakoti,  galima paprieštarauti – iš tiesų daug kas priklauso būtent nuo mūsų asmeninių pasirinkimų. Kaip matyti, netinkami ir neapgalvoti arba tiesiog – klaidingi asmeniniai pasirinkimai, tokie kaip narkotikų vartojimas ar per dideli, nepagrįsti finansiniai įsipareigojimai, tampa priežastimi, kodėl situacija kasdien prastėja ir vieną dieną tampa tokia, kad asmuo nebegali apmokėti išlaidų. 

Tad būkite atsakingi ir kiekvieną savo gyvenimo pasirinkimą žiūrėkite rimtai, pasverdami visus pliusus bei minusus. 

Scroll to Top