Rugstinis pilingas

Rūgštinis pilingas – tikras jaunystės eliksyras

Pilingu vadinamas cheminis odos šveitimas, kuris yra viena iš populiariausių procedūrų, skirtų veido odos būklei gerinti. Cheminio odos šveitimo metu naudojamos įvairios rūgštys: glikolio rūgštis, azelaino rūgštis, salicilo rūgštis, pieno rūgštis ir kitos papildomos veikliosios medžiagos, kurios sunaikina jungtis tarp ląstelių, todėl pasišalina viršutinis odos sluoksnis. Jai pasišalinus oda ataugina naujus audinius, kurie atrodo sveikiau ir gražiau. Tačiau procedūra naudinga ne tik išoriniam odos sluoksniui – giluminiuose odos audiniuose yra sukeliamas šokas, dėl kurio paspartėja pagrindinių odos elementų – elastino ir kolageno – gamyba. Taip yra užtikrinama sveikesnė ir jaunatviškesnė veido odos išvaizda.

Rūgštinis pilingas rekomenduojamas, jei norite:

  • išlyginti mažas raukšleles;
  • pašalinti su amžiumi atsiradusius odos pakitimus;
  • sumažinti netolygią odos pigmentaciją, pašalinti pigmentines dėmes;
  • gydyti aknę;
  • sušvelninti po spuogų likusius randelius;
  • sumažinti porų kimšimąsi;
  • pagerinti odos struktūrą (norite lygesnės, švelnesnės, stangresnės veido odos).

Procedūra gali būti atliekama vieną kartą kaip prevencinė grožio priemonė, tačiau norint geresnių rezultatų arba turint rimtesnių odos problemų rekomenduojamas rūgštinių veido pilingų kursas, dažniausiai 4–10 procedūrų, kurios kartojamos kas 2 savaites. Geriausia šias procedūras atlikti šaltuoju metų laiku, kai nėra ypač aktyvių tiesioginių saulės spindulių. Procedūras galima atlikti ir šiltuoju metų laiku, tačiau reikia pasirūpinti ypač stipria apsauga nuo saulės – būtinas aukštos apsaugos nuo saulės veido kremas ir tiesioginių saulės spindulių vengimas pirmąsias dienas po procedūros.

Taigi visi žino, kad veidas – mūsų vizitinė kortelė, kuri deja, reikalauja ypatingos ir nuolatinės priežiūros. Tačiau kartais kasdienės priežiūros nepakanka – tokiais atvejais padėti gali rūgštiniai veido pilingai, kurie yra tarsi veido odos jaunystės ir grožio eliksyras, kas ypač aktualu vasarą.

Scroll to Top