Kokią įtaka sveikatai daro širdies ritmo matuoklis?

Esate aktyvus, nuolatos sportuojantis žmogus? Nepamirškite, kad rūpintis savo sveikata jums yra lygiai taip pat svarbu kaip ir bet kuriam kitam asmeniui. Ypatingai, jeigu sportas, kuriuo užsiimate apima itin didelius krūvius.

Taip jau dažnai nutinka, kad bėgdami itin ilgas distancijas ar sportuodami sporto salėje mes pamirštame pamatuoti savo širdies ritmą ar atsižvelgti į tai, kaip tuo metu jaučiasi mūsų kūnas. Žinoma, dauguma treniruoklių turi širdies matavimo funkciją, tačiau ne visi jie rodo tikslius rodmenis ar galiausiai užstringa ir neberodo visiškai nieko. Dėl šios priežasties buvo sukurti širdies ritmo matuokliai. Pripažintas kaip itin efektyvus ir naudingas prietaisas, širdies rimto matuoklis yra dažnai matomas ant bėgikų ar kitu aktyviu sportu užsiimančių žmonių riešų. Šio tipo pulsometrai turi daugybę naudingų funkcijų ir su kiekvienas metais vis labiau tobulėja pasiūlydami vis daugiau naujovių. Jie gali skaičiuoti nubėgtus ratus, veikia kaip chronometras, žadintuvas, integruoja kelių dienų treniruočių atmintis, o svarbiausia matuoja pulsą. Būtent pulso matavimas padeda suprasti kaip tuo metu veikia mūsų širdis. Ar jos rimtas yra tinkamas ir ar jį yra “neperkrauta”.

sirdies ritmo matuoklis

Be to, tinkamai dirbantis širdis, padeda sunaudoti dar daugiau deguonies treniruotės metu. Taigi, stebėdami savo pulsą jūs galėsite išspausti didžiausią įmanomą naudą. Tokiu būdu, jūs itin lengvai pasieksite norimų rezultatų bei žinoma užsibrėžtų tikslų.

Dar vienas svarbus širdies ritmo matuoklio privalumas yra jo patogumas. Kadangi jis yra kompaktiškas bei mažas, jis neužima daug vietos, neveržia rankos bei netrukdo aktyviai sportuoti.

Scroll to Top