spuogai

Spuogai įvairiose veido ir kūno vietose

Jei anksčiau dar buvo manoma, kad spuogai tai paauglių problema, tai dabar ne retai galima išgirsti, kad spuogais skundžiasi ir vyresnieji 20-30 metų žmonės. Kai kuriems spuogai gadina gyvenimą ir dar ilgiau. Tikėtina, kad tam padarė įtaką stresas, per skubėjimą nepastebimai suprastėjusi mityba, pernelyg retas buvimas gryname ore, vandens trūkumas organizme ir fizinės veiklos trūkumas ar visiškas nebuvimas… Kadangi spuogai tapo tikrai aktualia tema ir ūmia problema, vis daugėja informacinių straipsnių apie tai kokių rūšių spuogai būna, kas juos sukelia ir kokių priemonių reikia imtis, kad jie išnyktų visiems laikams. Kaip žinia, spuogai atsiranda įvairiausiose vietose, sakoma, kad jei spuogai išsikelia odos paviršiuje, tai lygiai taip pat spuogai keliasi ir organizmo viduje ant organų. Taigi aptarsime kelias dažniausiai pasitaikančias spuogų rūšis.

Spuogai ant kaktos. Tikėtina, kad jie atsiranda kartu su virškinimo, kepenų ir žarnyno problemomis bei stresu. Ant kaktos spuogai taip pat ima dygti kaip ant mielių kai mums trūksta miego arba miegoti einame ir keliamės nereguliariai, taip pat jei esate didelis smaližius, taip pat tikėtina, kad Jus nuolat kankins išberta kakta. Taip pat pasitaiko ir paprastesnių kaktos spuogų priežasčių: nešvarios kepurės žiemą arba vasarą, o ypač vasarą, nes tuomet padidėja prakaitavimas, taip pat netinkama veido odos ar plaukų priežiūros kosmetika bei kirpčiukai.

Spuogai ant smilkinių. Štai apie šiuos spuogus sakoma, kad jie atsiranda dėl nesaikingo alkoholio ir tabako vartojimo, taip pat dėl nervų, miego trūkumo ir turint silpną širdį.

Spuogai ant nosies. Na, o štai spuogai ant nosies dažniausiai atsiranda dėl nepilnavertės, o tiksliau bevertės mitybos, turint virškinimo problemų, kuomet pučia pilvą ir užkietėja viduriai. Logiška, jog organizmas būna užterštas prastu maistu, viduje ima pūti nesuvirškintas maistas ir dar visa tai nepasišalina iš organizmo bei nuodija jį… Viskas atsispindi odoje.

Spuogai ant nugaros. Paprastai jie atsiranda dėl prastos higienos. Jei sportuojate ar šiaip esate linkę greitai suprakaituoti, ypač vasaros metu, tuomet būtina kasdien maudytis ir ypatingą dėmesį skirti probleminei nugaros sričiai. Naudokite hipoalergines higienos priemones, kurios nekimš porų, naudokite kempinę ar šveitiklį, kuris padės pašalinti negyvą odą. Tiesa, dideli ir skausmingi spuogai ant nugaros gali reikšti ir rimtesnius vidaus organų veiklos sutrikimus. Tokiu atvejų reikia kreiptis į specialistus.

 

Scroll to Top