rieduciai

Riedučių sportas — sveika, naudinga ir malonu

Riedučių sportas — ne tik smagi, bet ir naudinga sveikatai veikla. Važinėjimasis šiais „greitbačiais“ prilygsta intensyviai aerobikos ar bėgimo treniruotei. Iš pažiūros, pasivažinėjimas riedučiais labiau siejamas su pramoga, o ne sportu. Tačiau taip galvoja tik tie, kas niekada nebandė šio smagaus užsiėmimo.

Riedučių sportas yra geriausia alternatyva bėgiojimui ar važinėjimui dviračiu. Važinėjant riedučiais mažiau apkraunami kelių ir čiurnų sąnariai. Todėl, šis sportas rekomenduojamas žmonėms, kurie susiduria su kelio sąnario problemomis, ar yra turėję sunkių traumų praeityje. Riedučių sportas  gerina širdies bei kvėpavimo sistemos veiklą. Didelės ir tolimos distancijos didina ištvermę, suteikia energijos ir slopina nervinę įtampą.

Riedučiai yra vieni efektyviausių kalorijų degintojų. Apskaičiuota, kad 60-70 kilogramų sveriantis žmogus, važinėdamas riedučiais vidutiniu greičiu, sudegina daugiau nei 700 kcal. per valandą. Todėl, tai itin patraukli priemonė tiems, kas nori atsikratyti keletos nereikalingų kilogramų. Riedučių sportas dailina kūno formas: treniruojami kojų, pilvo, sėdmenų, klubų ir nugaros raumenys. Kai kurie „riedutininkai“ važinėja su lygumų slidinėjimo lazdomis, tuomet treniruojamos ir rankos. Taigi, pasivažinėjimo metu visi raumenys dirba vienu metu, ir dėl šios priežasties,  jie vystosi harmoningai ir simetriškai. Be to, tai geriausias ginklas kovoje prieš celiulitą. Važinėjant riedučiais akivaizdžiai  pagerėja koordinacija, plastika, judesių estetika, lavinama laikysena.

Tačiau, nusprendus išmėginti šį sportą reikėtų nepamiršti saugumo. Važinėjant riedučiais galima patirti nemažai traumų, ypač jei esi pradedantysis ir savamokslis. Tam, būtina apsirūpinti specialiomis apsaugomis ir šalmu. Nepatartina važinėti riedučiais be kelių, alkūnių ir delnų apsaugų. Siekiant saugiai važinėtis, patariama bent pradžioje įsigyti kelias instruktoriaus pamokas. Profesionalus instruktorius pamokys teisingos stovėsenos, laikysenos elementų, parodys kaip teisingai stabdyti ir išvengti sunkių traumų.

Scroll to Top