dviraciu sportas

Dviračių sporto nauda sveikatai

Atšilę orai ir vis skaisčiau šviečianti saulė iš „sąstingio“ prikelia dviračių mėgėjus. Miesto gatvės, parkai, miškeliai pamažu užsipildo dviratininkais. Dviratis gali būti puiki laisvalaikio pramoga, keliavimo ir sportavimo priemonė. Dviračių sportas — puiki alternatyva tiems, kas mėgsta sportuoti gamtoje, tačiau neapkenčia bėgiojimo. Daugelis sveikatos specialistų dviratį vertina, kaip vieną  geriausių priemonių gerai žmogaus savijautai užtikrinti. Važiuoti dviračiu ne tik smagu, bet ir naudinga. Važinėjant dviračiu stiprėja kojų ir sėdmenų raumenys, kvėpavimo sistemos, širdies-kraujagyslių veikla. Tai puikus būdas grūdintis ir stiprinti imunitetą.

Kodėl važinėti dviračiu sveika?

Dviračių sportas ir jo nauda organizmui akivaizdi ir neginčijama. Važinėjimasis dviračiu skatina fizinį aktyvumą ir pagerina mūsų kūne vykstančių procesų veiklą. Važinėtis dviračiu sveika, nes tada mes:

  • Deginame kalorijas. Važinėjimas dviračiu padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Pastovus ir intensyvus važinėjimas dviračiu sudegina iki 400 kalorijų per valandą. Be to, dviračių sportas padeda sutvirtinti kūną ir auginti raumenis. Laikui bėgant, pastebėsite kojų, užpakalio, šlaunų raumenų tonuso pagerėjimą.
  • Geriname širdies ir kraujagyslių sistemos būklę. Važiavimas dviračiu verčia širdį plakti pastoviu ritmu ir padeda pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Tuo metu, kai mes miname dviračio pedalus, širdies raumuo susitraukinėja kiek intensyviau. Tokiu būdu treniruojame širdies raumenį, didinant jo ištvermę.
  • Sumažiname stresą ir įtampą. Važinėjimas dviračiu gamtoje yra vienas geriausių būdų pajusti ryšį su gamta, nusiraminti ir atsipalaiduoti. Tokie pasivažinėjimai gamtoje atitraukia mintis nuo kasdienybės ir suteikia energijos.

Dviračių sportas — sveikas pasirinkimas žmogui ir gamtai.

Važinėjimasis dviračiu naudingas ne tik žmonėms, bet ir gamtai. Dviratis neteršia oro, nekelia triukšmo. Didėjantis automobilių skaičius miestuose kelia grėsmę mūsų aplinkai ir orui, kuriuo kvėpuojame, o kas metai auganti oro tarša kelia grėsmę mūsų sveikatai. Todėl, kuo daugiau žmonių mieste važinės dviračiu, tuo mažesnis bus oro užterštumas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top