Medžiagų apykaitos sutrikimas

Medžiagų apykaitos sutrikimas – kaip jį atstatyti?

Medžiagų apykaita ( kitaip vadinama metabolizmu) – tai cheminės reakcijos, vykstančios kiekvienoje žmogaus ląstelėje ir turinčios įtakos žmogaus kūno kontūrams. Tik retas žmogus gali pasigirti gera medžiagų apykaita be didesnių pastangų.

Medžiagų apykaitos sutrikimas pasireiškia dažniausiai tiems žmonėms, kuriems yra virš 30. Nuo šio amžiaus tiek moterys, tiek ir vyrai pradeda tukti, jų kūno linijos sparčiai keičiasi. Taip pat tokio amžiaus žmonės pradeda keisti ir savo mitybą, tam tikrus gyvenimo įpročius, fizinį aktyvumą.

Taip pat medžiagų apykaitos sutrikimas pasireiškia žmonėms, kurie serga endokrininės sistemos ligomis, pavyzdžiui, tiroiditas, struma, necukrinis diabetas ir kitos. Žinoma, medžiagų apykaitos sutrikimas žmogui gali pasireikši nuo pat vaikystės.

3 būdai, kurie padeda žmonėms, turintiems medžiagų apykaitos sutrikimą:

1. Sportas

Tai gali būti įvairios treniruotės, mankšta ryte arba tiesiog vakarinis pasivaikščiojimas su šeimos nariais. Svarbiausia – judėti. Judėjimo metu nereikalingos kalorijos bei poodinės riebalų ląstelės yra deginamos ir taip po truputį gerėja medžiagų apykaita.

2. Pusryčiai

Visaverčiai pusryčiai yra parakas žmogaus organizmui. Sveika bei subalansuota mityba suteikia žmogui energijos visai dienai. Be to, pasirinkus tinkamus produktus pusryčiams, medžiagų apykaita pagreitėja net kelis kartus. Pavyzdžiui, iš ties puikus prieskonis – cinamonas. Nustatyta, kad cinamonas gali pagreitinti medžiagų apykaitą netgi 20 kartų.

3. Miegas

Kokybiškas miegas yra labai svarbus kiekvienam. Specialistai rekomenduoja žmogui miegoti maždaug 7 – 8 valandas tam, kad jis jaustųsi pailsėjęs. Miego metu taip pat greitėja medžiagų apykaita, o būtent dėl šios priežasties, kiekvienas žmogus turi pasirūpinti, kad jo miegas būtų visavertis.

Žmonės, kurių medžiagų apykaita yra sutrikusi, privalo kreiptis į gydytoją, nes tik jis yra pats geriausias patarėjas visais gyvenimo klausimais, susijusiais su sveikata.

Scroll to Top