Kada būtina urologo konsultacija?

Kadaise Herofilas pasakė: „Kai nėra sveikatos, negali pasireikšti išmintis, neįmanoma atsiskleisti menui, nebėra jėgų kovoti, turtai pasidaro nenaudingi, o protas – neveiklus”. O ir iš tiesų, sveikata yra didžiausias žmogaus turtas, kuriuo reikia rūpintis kiekvieną minutę. Deja, bet dažnai net ir patys sveikiausi gali susirgti įvairiausiomis ligomis.
Turbūt vyrui viena nemaloniausių ir baimę keliančių ligų – prostata. Prostata yra tokia liga, kuri pasireiškia vyrui vyresniame amžiuje. Tai intymi erdvė, apie kurią ne kiekvienas nori kalbėti, o kreiptis į gydytoją gėdijasi. Vyrams prostata pasižymi šlapinimosi sutrikimais. Prostata lemia lytinį gyvenimą ir, žinoma, vaisingumą.
Statistiniais duomenimis nustatyta, kad XXI amžiuje vis daugiau vyrų susiduria su prostatos sutrikimais. Kaip ir buvo minėta, tai pasireiškia vyrams maždaug 40 metų, o dažniausiai, 80 metų ši lyga yra diagnozuojama visiems. Prostatos ligos priežastys yra įvairios. Pirmiausia tai lemia vyro amžius, taip pat gyvenimo būdas, genetika ir kita.
Urologo paslaugos yra reikalingos tiems vyrams, kurie jaučia skausmą dubens srityje, kuriuos dažnai varo šlapintis, kurie jaučia lytinius sutrikimus. Vos atsiradus minėtiems simptomams, būtina kuo greičiau kreiptis į specialistą, kuris nustatytų ligos priežastis ir pradėtų gydymą. Delsiant, bet kuri liga gali plisti, jos simptomai gali būti ryškesni, o laikui bėgant sustiprėti. Tada gydymas būtų sudėtingesnis ir žymiai skausmingesnis. Skubus uždegimo gydymas užkerta kelią tolimesnėms ligoms, tokioms kaip, pavyzdžiui, cistitas, vezikulitas, orchitas ir kitos.
Pajutus sveikatos pablogėjimą, urologo konsultacija yra būtina. Tik kreipusis į specialistą galėsite užbėgti ligai už akių ir sėkmingai bei sveikai gyventi toliau. Niekas kitas, tik pats žmogus gali pasirūpinti savo sveikata, tad nedelskite ir pajutę bet kokį sveikatos sutrikimą nukeliaukite į gydymo įstaigą ir pasikonsultuokite su urologu ar kitos srities gydytoju.

Scroll to Top