Nusilpusius organizmus gelbėja maisto papildai

Vasaros metu, kuomet daržuose pradeda dygti pirmosios daržovės, atrodo, visai nesunku aprūpinti savo organizmus vitaminais bei naudingomis maisto medžiagomis. Tačiau nualinta dirva ir cheminėmis trąšomis maitinamos prisotintos daržovės neturi tiek reikiamų naudingųjų medžiagų, būtinų mūsų organizmams. Apie tai, kad Jums trūksta būtiniausių maisto medžiagų pirmiausia signalizuoja slenkantys plaukai ir lūžinėjantys nagai. Taigi norintiems aprūpinti savo organizmą trūkstamomis maisto medžiagomis bei mikroelementais paprastai siūloma vartoti maisto papildus.
Idėjai, jog maisto papildai iš tiesų gali padėti organizmui atsigauti sustiprėti, pritaria ir gydytojai. Tačiau būtina juos tinkamai vartoti. Daugelis tiki, kad jei tinkamai maitinasi, tai jų organizmai gauna visas reikalingas medžiagas, todėl maisto papildai nereikalingi. Tačiau tiesa ta, kad vaisiai ir daržovės – pagrindinis vitaminų ir mineralų šaltinis – nebesukaupia savyje tiek maistingų medžiagų, kiek sukaupdavo anksčiau. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog norėdami pasisavinti tokį patį naudingųjų medžiagų kiekį, kokį gaudavo mūsų proseneliai suvalgę vieną apelsiną, mes turėtume įveikti net 8 tokius pat vaisius. Žinoma, kai kuriuos natūraliuose maisto produktuose esančius vitaminus ir mineralus organizmas pasisavina geriau nei sintetinius, pavyzdžiui, vitaminą C. Todėl priešiškas nusistatymas maisto papildams iš dalies gali būti teisingas. Tačiau, gydytojų teigimu, maisto papilduose naudingųjų medžiagų yra žymiai daugiau nei maiste, todėl tai kompensuoja blogesnį jų pasisavinimą.
Maisto papildai taip pat mažina širdies ligų riziką. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad reguliariai vartojant omega-3 maisto papildus iki 30 proc. sumažėja blogojo cholesterolio ir kraujo trigliceridų kiekis, stabilizuojasi kraujo spaudimas, pagerėja arterijų vidinių sienelių būklė. Šie veiksniai ženkliai sumažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Tiesa, nepatartina vienu metu vartoti kelių maisto papildų, nes jie gali stiprinti ar mažint vienas kito poveikį.
Pastebima, jog visuomenėje dažnai vyrauja mitas, kad organizmas gali greitai priprasti prie vartojamų prie maisto papildų ir nebesugebėti pasisavinti vitaminų ir mikroelementų natūraliai gaunamu būdu. Tokia nuomonė galėjo susidaryti dėl neretai žiniasklaidoje pasirodančių patarimų, teigiančių, kad papildus reikia vartoti cikliškai – taip susidaro įspūdis, jog ilgai vartojant tuos pačius papildus, susikaupia pernelyg didelis tam tikrų maisto medžiagų kietis ir organizmas nepajėgia jų įsisavinti. Tuo tarpu medikai teigia, jog ciklais vartojami maisto papildai per kurį laiką gali sukaupti pakankamai maisto medžiagų organizme, todėl nėra prasmės jų daugiau vartoti. Tačiau tai jokiu būdu nepritaria prielaidai, jog mūsų organizmai tampa nebepajėgūs šių medžiagų pasisavinti.
Taigi, maisto papildai iš teisų yra geras būdas papildyti organizmus maisto medžiagomis, tačiau tai reikėtų daryti atsakingai, vartoti tik vienos rūšies papildus metu.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top