Šlapimo pūslės plyšimas – ar galime su tuo susidurti?

Įsivaizduokime situaciją: monologinė kalba prieš tūkstantinę arba bent jau šimtą asmenų siekiančią auditoriją, trunkanti gerokai ilgiau nei valandą, praėjus vos keliolikai minučių jauti, jog akis jau semia prieš pat užlipimą ant pakylos sakyti kalbos, iš per didelio jaudulio išgertas gerokai viršijantis normą vandens kiekis. Pažįstama situacija? Jeigu ne būtent tokia – prieš didelę auditoriją ir panašiai, tai bent jau kažkokioje kasdieninėje gyvenimiškoje situacijoje, atsitinka taip, jog be galo norisi į tualetą, tačiau nori nenori privalai kentėti. Ir ne kartą vaikystėje esame gąsdinti, jog jeigu ilgai kentėsim , mums neatlaikys šlapimo pūslė. O ar iš tikrųjų gali taip nutikti?

Tokia bėda, o tuo metu galimai atrodanti net katastrofa, gali nutikti, bet ne kiekvienam, kuris per ilgai užlaiko šlapimą pūslėje. Taip nutikti gali tiems, kurie jau yra turėję rimtų problemų šioje srityje: įvairios operacijos, dirbtinės pūslės turėjimas ar sergantieji onkologiniais susirgimais.

Jeigu jau taip nutinka, ši situacija tikrai nėra pavydėtina – pilvo ertmėje išsilieja šlapimas, o tokiu atveju gali net prireikti ir skubios chirurginės pagalbos. Išsigąsti labai nevertėtų, nes dažniausiai žmogus neatlaikęs apsišlapina, o tik tada, jeigu pūslė neatlaiko – plyšta.

Patartina vengti reguliaraus šlapimo užlaikymo, nes per retai šlapinantis, ir atlikus šlapimo tyrimą, gali paaiškėti, apie pūslę kamuojamas infekcijas. Jeigu pastebėjote, kad retas šlapinimasis yra viena iš jūsų kasdieninių problemų, tuomet šlapimo tyrimas – būtina procedūra, kurią reikia atlikti greitu metu.

Prireikus ištirti šlapimo pūslės būklę nedvejokite ir kreipkitės į gydytoją. Homo Sanus klinikos specialistai padės susidūrus su šlapimo nelaipūmu, pūslės uždegimu ir kitais lytinės sistemos sutrikimais.

Scroll to Top