Baseinas namuose: didelė nauda jūsų sveikatai neišeinant iš namų

Keletas pastarųjų metų rodo, kad baseinas priešais namą nebėra prabanga, kurią gali sau leisti tik nedaugelis išrinktųjų. Turėdami nuosavą namą, turėdami net nedidelį žemės sklypą, galite turėti savo baseiną, kuris vasarą mums suteiks daug nepamirštamų įspūdžių. Šiame straipsnyje pateiksime baseino teikiamus privalumus.

Svarbiausias privalumas – nauda jūsų sveikatai

Plaukimas – ne tik svarbus gyvenimo įgūdis, bet ir efektyvi viso kūno treniruotė. Tai labai įvairi sporto šaka, todėl jos praktikavimas atneša daug naudos mūsų sveikatai.

  • Stiprina kraujotakos sistemą: plaukimas pagerina mūsų kraujotakos sistemos efektyvumą ir taip stiprina imuninę sistemą. Per vidutinio intensyvumo treniruotes pagerėja mūsų širdies darbas ir padidėja plaučių talpa.
  • Stiprina raumenis: plaukdamas mūsų kūnas turi atsispirti vandens judėjimui, todėl tokiu būdu formuoja raumenis. Plaukdami mankštiname praktiškai visas raumenų grupes.
  • Tai pagerina mūsų plaučių efektyvumą ir talpą: kaip ir visos sporto šakos, plaukimas taip pat teigiamai veikia mūsų kvėpavimo sistemą. Mankštos metu padidėja mūsų plaučių talpa, taigi ir ištvermė.
  • Stuburo, sąnarių ir sausgyslių atpalaidavimas: vandenyje gravitacijos jėga mažesnė nei sausumoje, todėl plaukdami jaučiamės lengvai. Dėl to mes pailsiname savo sąnarius ir sausgysles. Raumenys, laikantys jūsų stuburą, sustiprėja ir bet kokia įtampa aplink kaklą, pečius ir nugarą išsisklaido.
  • Streso mažinimas: net kūno judesiai ir ramus vandens paviršius daugelį žmonių ramina. Plaukdami galite palikti kasdienių problemų balastą ir susikoncentruoti tik į save. Sportuojant išsiskiria endorfinai, o tai daugeliui žmonių reiškia laimę.

Kiti basieno privalumai

Atsipalaidavimas tiesiai priešais savo namą

Nuosavas baseinas, žinoma, yra neįtikėtina laisvė ir puiki galimybė atsipalaiduoti vandenyje. Juk ne visur lengva rasti žmonių nepergrūstą baseiną ar maudymosi paplūdimį. O pavyzdžiui, prie namo esančiame sklype pastatyti baseinai leis atsivėsinti karštą dieną bet kuriuo paros ar net nakties metu.

Negaišdami laiko ir pinigų, taip pat turėsite garantiją, kad vanduo bus nesuterštas svetimų žmonių. Nedidelė filtrų sistema leis mėgautis švariu atitinkamų parametrų vandeniu net ir vaikams.

Smagus laikas mažiesiems

Akivaizdu, kad pagrindiniai mūsų kiemo baseino naudos gavėjai bus vaikai. Juk turbūt nėra jauno žmogaus, kuriam nepatiktų pliuškentis vandenyje.

Turėdami baseiną namų kieme galėsite nebevažiuoti kas kartą vaikams užsinorėjus į miesto baseiną ar tvenkinį.

Baseino statybos nebėra sunkus ir ilgas procesas

Daugelis žmonių baseino statybą asocijuoja su didelių pastangų ir išteklių sąnaudomis bei išlaidomis. Sunkūs žemės darbai, tonos betono ir daugybė kvadratinių metrų keraminių plytelių. Kaip tik taip viskas atrodė maždaug prieš dešimtmetį. 

Tačiau šiais laikais galime rinktis, todėl yra ir lengvesnių baseino statybos būdų, pvz., baseiną gaminti iš medžiagų, panašių į plastiką, t.y. iš poliesterio. Tai jau paruošti baseinai, kurių galima įsigyti begalės dydžių, formų ir spalvų. Jų surinkimas nesukelia tiek problemų, kiek klasikinio baseino, iškloto plytelėmis, konstrukcija. Specializuota įmonė ją sumontuos jums itin greitai. 

Žinoma, svarbus aspektas yra tai, kad baseino gamintojas jums savo prekės ženklu garantuoja tinkamą poliesterio konstrukcijos kokybę. Tačiau rinkoje yra gana didelė konkurencija, todėl rinkitės atidžiai.
Kitas svarbus aspektas, įsirengiant baseiną savo namų kieme yra jo saugumas. Ten, kur telkšo vandens balos, niekada nebuvo saugu. Tai viena iš pavojingiausių vietų, kuriose dažniausiai patiriame traumas, nes paslystame. Kad taip neatsitiktų, pasirūpinkite tinkama danga aplink baseiną. Vienas iš sprendimų galėtų būti WPC terasinė lentos, kurios garsėja savo atsparumu drėgmei bei neslidžiu paviršiumi. Be to, medžio kompozito lenta suteiks puikų estetinį vaizdą jūsų namų baseinui.

Scroll to Top