Kaip gydyti anginą namuose

Kaip gydyti anginą namuose?

Kaip gydyti anginą namuoseKiekvienas sirgęs krūtinės angina, nors ir vieną kartą, patvirtins, kad tai ne tik gerklės skausmas, o mirtinas skausmas, kuris staiga užmigdo ir atima galimybę normaliai valgyti ir gerti, jau nekalbant apie įprastus kasdienius darbus. Dažna pacientų daroma klaida – bandymas gydytis vien arbata. Jie gali būti veiksmingi sergant lengvu peršalimu, bet gali būti bent jau pagalbinis gydymas krūtinės anginos atveju. Angina arba ūminis tonzilitas – liga, kuri pasireiškia staigiai ir skausmingai. Pirmiausiai sergančiajam pradeda skaudėti ryklę. Dėl to pasidaro skausminga ryti maistą, gerti. Kitas anginai būdingas simptomas – aukšta temperatūra (38 laipsniai ir aukštesnė). Užleidus ligą gali padidėti ir limfmazgiai. Dėl pakilusios temperatūros, ligonis jaučiasi išsekęs, gali skaudėti ar svaigti galva, pykinti. Ligonis negali ne tik eiti į darbą, mokytis ar užsiimti malonia veikla, bet ir atlikti kasdienių darbų, sumažėja apetitas, maudžia raumenis. Anginos gydymas paprastai užtrunka 7-10 dienų, bet gali trukti ir ilgiau, jei delsite ir neįvertinsite ligos tinkamai. Blogiausia, kad angina pažeidžia ne tik tonziles ir ryklės gleivinę, bet ir širdį, sąnarius, jungiamąjį audinį.

Angina gali net ir pažeisti jūsų širdį

Krūtinės anginos sukėlėjas dažniausiai yra β-hemolizinis A grupės streptokokas (retai adenovirusinė infekcija sukelia krūtinės anginą). Šis mikroorganizmas gali gaminti toksinus giliai į audinius, o jo vadinamoji antigeninė struktūra yra panaši į miokardą, jungiamąjį audinį ir sąnarių audinį. Įsivaizduokite galimas pasekmes? Dažniausiai žmonėms diagnozuojama katarine ir folikuline (pūlinga) angina. Abi šias formas sukelia tas pats streptokokas. Jei jums skauda gerklę (ir geriant šiltus gėrimus nei kiek nepalengvėja) bei pakilo temperatūra, jau galite įtarti anginą. Tuomet geriausiai būtų apsilankyti pas gydytoją ir jis paskirs gydymą. Nurodymų, beje, būtina laikytis, nes anginos komplikacijos – nepavydėtinos.

Kūnas pradeda gaminti antikūnus, kurie naudojami kovai su infekcijomis. Bet jie yra ne prieš kenksmingus streptokokus, o prieš širdies raumenį, jungiamąjį audinį ir bando suardyti šiuos organus. Žinoma, taip nutinka ne visada, bet jei gydymas yra netinkamas arba visai negydomas, tai dažnai bus pastebėta. Paprastai anginai gydyti skiriami antibiotikai ar stiprūs vaistai. Tačiau jie bus mažai veiksmingi, jei lakstysite laukais prasegta striuke. Sergant angina BŪTINA daug ilsėtis, miegoti, nustumti „neatidėliotinus“ darbus į antrą planą, leisti laiką namuose, žalingus įpročius pakeisti skysčiais – jų vartoti įvairių (arbatos, sultys, vanduo) ir gausiau, nei paprastai. Kurį laiką patariama vengti sunkaus, kieto, aštraus maisto ir jį pakeisti minkštesniu, švelnesniu. Taip pat patariama skalauti gerklę. Jei jums – pūlinga angina – tuomet tai daryti reikia dažnai, nors ir kas pusvalandį, jei katarinė – užteks kelių kartų per dieną. Skalavimui nebūtini jokie specialūs preparatai, patys galite pasigaminti druskos tirpalą: į šilto vandens stiklinę įberkite šaukštą druskos.

Jei ignoruosite šią ligą…

Negalima paneigti, kad beveik neįmanoma ignoruoti krūtinės anginos – skausmas neprivers pamiršti, kad nesijaučiate gerai. Didesnė rizika yra palikti ligą ir tikėtis, kad laikas jus išgydys. Sergant krūtinės angina, laikas nėra geriausias draugas. Tai gali įrodyti tik ligų komplikacijos be tinkamo gydymo: tonzilės, blyškumas, abscesai, reumatas, ūminis glomerulonefritas, nespecifinis poliartritas. Tonsilgon N tradicinis augalinis preparatas, skirtas dažnai pasikartojantiems viršutinių kvėpavimo takų uždegimams, ypač tonzilių uždegimui gydyti. Įrodyta, kad ūmios ligos laikotarpiu poveikis bus stipresnis, jei prieš nuryjant lašai kurį laiką palaikomi burnoje. Tonsilgon N tabletės puikiai tinka ilgalaikiam vartojimui, kaip profilaktinė priemonė prieš dažnai pasikartojančius kvėpavimo takų susirgimus. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.

Scroll to Top