Kada reikalingas estetinis dantų plombavimas?

Kada reikalingas estetinis dantų plombavimas?

Kiekvienas iš mūsų svajojame apie gražią baltą šypseną, tačiau labiausiai tai norime turėti sveikus dantis. Estetinis plombavimas yra būtent tai – sveiki dantys ir graži šypsena viename.
Nors daugelis iki šiol dažnai galvoja, jog estetinis plombavimas yra tik estetikos klausimas, tačiau toli gražu tai nėra vien tik tai. Kaip teigia specialistai vienos iš klinikų evadenta.lt – estetinis plombavimas tiesiogiai susijęs su dantų sveikata. Taipogi apie šią procedūrą verta žinoti ir daugiau svarbių detalių – kada kreiptis ir kodėl naudingas estetinis plombavimas.

Kada vertėtų kreiptis dėl estetinio plombavimo?

  1. Jeigu jus kamuoja nuolatos trupantys dantys arba jūsų dantys jau yra nutrupėję, nuskilę po traumos ar tiesiog nusidėvėję;
  2. Jeigu jūsų dantys yra stipriai pažeisti ėduonies;
  3. Jeigu prieš tai jums buvo atliktas gydymas breketų pagalba;
  4. Jeigu jūsų dantys praradę natūralią spalvą dėl žalingų įpročių, vartojamų vaistų ar tiesiog natūrali dantų spalva jūsų netenkina;
  5. Jeigu fiziologiškai turite didesnius tarpdančius, kurie jus erzina.

Tai keletas pagrindinių priežasčių, dėl kurių pacientai kreipiasi estetinio plombavimo, kuris, kaip matome, išsprendžia tiek estetinį, tiek sveikatos klausimą. Kai kuriais atvejais pacientas iškart „nušauna du zuikius vienu šūviu“, o kitais – išsprendžia tik jam aktualų estetinį klausimą.

Estetinis plombavimas – tai apsauga mūsų dantims

Kaip jau minėjome – tai nėra vien tik estetinis klausimas, todėl labai svarbu kalbėti apie tai, kokią naudą duoda ši procedūra. Estetinis plombavimas apsaugo pažeistus dantis nuo tolimesnio jų irimo ir leidžia išsaugoti visiškai natūralią dantų išvaizdą.

Labai dažnai tenka sulaukti pacientų nusiskundimų dėl dantų jautrumo įvairiems išorės veiksniams. Dantys jautriai reaguoja į šaltą, karštą, rūgštų maistą, gėrimus. Būtent tai yra ženklas, kad yra dantų emalio pažeidimai, o estetinio plombavimo metu šie nemalonūs pojūčiai yra eliminuojami. Taip užkertamas kelias įvairių bakterijų dauginimuisi, skylių atsiradimui.

Žinoma, būtų klaidinga manyti ir teigti, kad estetinis plombavimas tolygu gydymui. Jeigu dantims reikalingas gydymas, tai atliekama dar prieš tai, kai atliekama estetinio plombavimo procedūra.

Scroll to Top