Kaip suderinti akinių nešiojimą ir veido kaukių dėvėjimą?

Žiema visus akinius nešiojančius asmenis pasitinka tikrai ne išskėstomis rankomis, o aprasojusiais akinių stikliukais, pro kuriuos pasaulio išvis nematyti. Nors anksčiau su šia problema buvo susiduriama tik iš šaltos oro temperatūros patekus į šiltesnę ar geriant karštus gėrimus, dabar su ja susiduriama bene kiekvieną dieną – dėl dėvimų veido kaukių, mūsų iškvepiamas šiltas oras kyla aukštyn ir pasiekia akinius. Akinių rasojimas ypač erzinantis dalykas, tačiau tiek akiniai, tiek ir kaukės – privalomi nešioti, tad kaip juos suderinti?

Tarpelis tarp kaukės ir odos – kuo mažesnis

Nepaisant to, jog kiekvienoje medicininėje kaukėje ar respiratoriuje yra įdėtas specialus nosies spaustukas – vielutė ar gumelė, tačiau būtina jį tinkamai prispausti prie odos, kad tarpelis tarp jos ir kaukės būtų kuo mažesnis. Visgi, medžiaginės kaukės nepriglunda prie odos taip gerai kaip respiratoriai, tačiau problemą galima išspręsti į kaukės siūlę įsiuvant išlankstytą popieriaus sąvaržėlę.

Specialūs kondensatui susidaryti neleidžiantys valikliai ir servetėlės

Įvairiose optikos parduotuvėse ir regos centruose jums tikrai pasiūlys įsigyti specialų kondensatui ant akinių lęšių susidaryti neleidžiantį stiklų valiklį ar tokią pačią funkciją atliekančias servetėles. Nors tai yra vienas patogiausių šios problemos sprendimo būdų, tačiau neretai tenka laukti kol internetu įsigyta prekė bus pristatyta, o fizinėse parduotuvėse jos galima nė nerasti.

Akinių rasojimą taip pat sumažina ir naminis minėtų valiklių, gelių ir servetėlių atitikmuo – šiltas vanduo su muilu. Šia priemone akinių lęšiukus reikėtų plauti bent kartą per dieną, tačiau kartais tam gali tiesiog pritrūkti laiko. Nesijaudinant dėl papildomų išlaidų, specialistai pataria geriau įsigyti specialius valiklius, namines priemones galima naudoti tik išskirtiniais atvejais, kadangi neatsakingas jų naudojimas gali sugadinti akinių lęšiuką taip neprisidėdamas prie kokybiškesnio jūsų matymo.

Profesionalus ir laiko patikrintas būdas – lazerinė regos operacija

Apsaugines veido kaukes nešioti privaloma ir to pakeisti patys negalime, tačiau galime pasirūpinti savo akimis ir visam laikui pamiršti rasojančius akinių lęšiukus. Lazerinės operacijos yra geriausias ir moderniausias būdas ilgalaikiams regos sutrikimams spręsti kai yra nešiojami korekciniai akiniai. Nors tai nėra pats pigiausias kaukių dėvėjimo ir akinių rasojimo problemos sprendimo būdas, tačiau efektyviausias, o į savo sveikatą investuoti privaloma! Sudomino? Nieko nelaukite ir pasidarykite regos lazerinės korekcijos operaciją kuo greičiau. Tai galite padaryti apsilankę į Regos Centrą, kur atlikę registraciją pas akių gydytoją su Jumis susisieks ir pakonsultuos Jums svarbiais klausimais.

 

Scroll to Top