nestumas iliustracija

Kur rasti naudingą informaciją apie nėštumą?

Nėštumo periodas – ne vieną motiną gąsdinantis laikotarpis, kurio metu kyla aibė klausimų, ypač toms moterims, kurios tampa nėščios pirmą kartą. Kad nėštumas nekiltų našta ir klausimai būtų atsakyti, reikia ieškoti naudingų resursų ir informacijos.

Laiko patikrinta informacija – knygose apie nėštumą

Galima džiaugtis, kad nepriklausomai nuo laikotarpio, kurio metu gyvename, nėštumo klausimai nesiskiria. Todėl, galima rasti daug knygų apie nėštumą internete. Pasiūloje ne tik lietuvių, bet ir užsienio rašytojų medikų patarimai ir atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus. Klausimai labai įvairūs: apie žindymą,  gimdymą, smegenų vystymąsi ankstyvoje kūdikystėje. Knygos apie smegenų ir intelekto vystymąsi yra itin įdomios, nes šioje temoje vyrauja daug mitų, dauguma kurių yra neteisūs. Juos aptaria ir įvardina vieni iš geriausių pasaulio neurologų, kurie yra savo srities ekspertai ir tiria kūdikių smegenų vystymąsi visą savo karjerą. Taip pat svarbios knygos apie motinos mitybą – kuo reikėtų maitintis žindymo laikotarpiu. Galiausiai, verta peržvelgti ir psichologines poros santykių nėštumo metu knygas, nes tarpusavio santykiai gali stipriai pasikeisti, ypač jeigu laukiama pirmagimio.

Teiraukitės pas savo šeimos gydytoją

Nors šeimos gydytojai ir nėra nėštumo ekspertai tačiau jie gali nukreipti jus pas reikiamus specialistus, kurie patars jums rūpimais klausimais. Taip pat, jie gali atsakyti į itin specifinius klausimus, kurie yra susiję tik su jūsų situacija, ir būdingi būtent jūsų kūnui ir kūdikiui. Galima konsultuotis ir telefonu, bet geriausias vizito būdas – gyvai. Jeigu šeimos gydytojas neturi patarti kur kreiptis arba šiaip, dėl savų priežasčių, nepasitikite rekomenduotu specialistu, galima rasti patikimą specialistą atsižvelgus į atsiliepimus paliktus internete. Tada, prieš užsirezervuodami vizitą, susitarkite laiką konsultacijai telefonu, kurios metu pažinsite ar specialistu verta pasitikėti, ar jis gali pagelbėti jūsų specifinėms problemoms. Galima paskambinti ir į gydytojo įstaigą, pasiteirauti kada specialistas yra laisvas. Dažniausiai, jeigu specialistas geras, rasti laisvo laiko gali būti sudėtinga. Tačiau, tai yra geras signalas ieškantiems itin gero ir žmonių patikimo specialisto.

Scroll to Top