Dantų problemos

Kaip dantų problemos gali turėti neigiamos įtakos bendrai žmogaus savijautai?

Kiekvienas iš mūsų nori džiaugtis sveikais dantimis ir spindinčia šypsena. Todėl visi, besirūpinantys savimi, pakankamai dėmesio skiria dantims ir jų būklei. Vis dažniau į odontologus kreipiamasi ne tik dėl dantų gydymo, protezavimo, bet ir burnos higienos (apnašų ir akmenų šalinimo nuo dantų). Labai patogu, kai visos šios procedūros atliekamos vienoje vietoje. Ieškančius profesionalių ir patyrusių odontologų kviečiame užsukti į Senojo Bokšto klinikos internetinę svetainę https://www.sbklinika.lt/paslaugos/odontologu-paslaugos/, kurioje galite užsiregistruoti odontologo konsultacijai. Manote, kad sveiki dantys yra tik grožio reikalas? Labai klystate! Aptarkime, kaip dantų problemos gali neigiamai įtakoti bendrą žmogaus savijautą.

  • Šlapimo pūslės ir inkstų problemos

Periodontito ar karieso pažeistuose dantyse gausu bakterijų. Ilgą laiką negydant tokių dantų šios bakterijos gali sukelti šlapimo pūslės ar inkstų uždegimus.

  • Virškinimo sutrikimai

Kai žmogaus burnoje trūksta keletos ar net daugiau dantų, maistas yra ne pilnai sukramtomas. Blogai sukramtytas maistas sunkiai virškinamas, o tai gali sukelti tokius virškinimo sutrikimus kaip pilvo pūtimas ar net dirgliosios žarnos sindromas.

  • Padidėjęs kraujospūdis

Esant uždegimui burnos gleivinėje yra paveikiamos kraujagyslės. Tuomet sutrinka kraujo cirkuliacija tarp širdies ir kitų organų, o šio sutrikimo pasekmė – padidėjęs kraujo spaudimas, kuris didina insulto riziką.

  • Sunkiau įsisavinamas insulinas

Burnos gleivinėje atsiradus uždegimui sutrinka organizmo insulino įsisavinimo ir cukraus kiekio reguliavimo funkcijos. Tai įtakoja gliukozės kiekį kraujyje bei gali įtakoti cukrinio diabeto atsiradimą.

  • Įtaka kvėpavimo sistemai

Esant periodontitui burnoje atsiradusios bakterijos gali paveikti kvėpavimo sistemą, o vėliau sukelti lėtines obstrukcines plaučių ligas. O sergant plaučių uždegimu ar kita ūmia plaučių liga, periodontito bakterijos gali komplikuoti gydymą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top