Automatinė laistymo sistema

Pasitikėkite liaudies medicina ir užsiauginkite savo vaistažoles patys

Sveikata yra didžiausias kiekvieno žmogaus turtas, todėl ja rūpintis privaloma. Kiekvienas savo sveikata rūpinasi skirtingai: sportuodami, maitindamiesi sveikai, pasirūpina imuniteto stiprinimu, augina savo daržoves, vaisius ir net vaistažoles. Taip, perskaitėte teisingai. Vaistažoles galima užsiauginti ir pačiam, o susirgusi ar pajautus nežymius sirgimo simptomus pradėti gydytis būtent nuo jų, o ne nuo vaistų iš vaistinės.

Ko jums prireiks norint užsiauginti vaistažoles?

Taigi, jeigu nusprendėte užsiauginti žoleles, kurios padėtų susitvarkyti miegą, nugalėtų kosulį, nerimą ar stresą, tai jums pirmiausia reikia tinkamos vietos tai daryti. Tai gali būti ir mini vazonėliai namuose, tačiau jeigu norite kuo įvairesnių vaistažolių, didesnių jų kiekių – skirkite vietos jų auginimui savo darže ar sode.

  • Vieta. Vaistažoles galite sodinti kur jums patogu ar turi vietos, tačiau venkite jas sodinti prie kelio, gatvių, kur vaikšto žmonės ar važinėja mašinos. Vaistažolėms gali patikti pavėsis, tad galite jas pasodinti medžių šešėlyje.
  • Jokių herbicidų. Netręškite vaistažolių herbicidais, o pačios žemės mineralinėmis trąšomis. Auginkite sveikus augalus, nes paskui juos patys vartosite ir jais gerinsite savo sveikatą. Geriausia trąša vaistažolėms galėtų būti kompostas.
  • Sodinkite laiku. Žinokite kada kokias vaistažoles geriausia sodinti. Įsigykite sėklų ir jas pasėkite į lovelius anksti pavasarį, o paskui tiesiog persodinkite į darželį, kai pasibaigs šalčiai.
  • Automatinės laistymo sistemos. Kartais ne visada galėsite būti savo sode ir tinkamai palaistyti vaistažoles. Automatinė laistymo sistema tikrai padės sutaupyti laiko, palaistys jūsų augalus, neperlies jų ir pasirūpins, kad jie nenudžiūtų. Tai ypač gerai tada, kai vasaromis siaučia sausros, o rankų pasirūpinti visoms gėrybėms tiesiog neužtenka. Laistyti vaistažoles labai svarbu, kad jos neišdžiūtų, tačiau perlaistyti taip pat negalima, turi būti balansas.

Žmonės vaistų gamtoje ieško jau nuo senų laikų, todėl toks gydymas nėra naujiena. Vaistažolių auginimas siekia šimtmečius, todėl drąsiai jas galite užsiauginti ir patys. Visgi, ar nesergate rimtesne liga būtina pasikonsultuoti su gydytoju, kuris tiksliausiai gali nustatyti ir pasakyti kas jums yra.

Scroll to Top