dviračio dydžio pasirinkimas

Kad dviratis sveikatai padėtų, o ne kenktų — pasirinkite tinkamo dydžio dviratį

Tinkamas dviračio dydis garantuoja ne tik komfortabilesnį važiavimą ir sveikatą, tačiau ir tokius atstumų veikimus, kurie nesukels Jūsų kūnui per didelio diskomforto, išvengsite nugaros skausmų, dažnai po ilgos kelionės kankinančio kojų skausmo. Tiesa, tinkamo dviračio dydžio pasirinkimas reikalauja žinių. Svarbiausia – reikia pasirinkti tinkamo dydžio dviratį, bet taip pat reikia pasirinkti it dviračio tipą bei patangas ir jų dydį. Kyla daug klausimų: kokia danga / kokiu keliu važinėsite: mieste į darbą, kalnais ir miškelių takais laisvalaikiu? Jeigu prieš kalbantis su profesionalais norite pasidomėti ir patys kokio dydžio dviračio Jums gali reikti – tokiu atveju siūlome susipažinti su Ape indeksu, kuris padeda rasti tinkamo dydžio dviračius.
Svarbiausia, kad dviračių rūšių ir dydžių įvairovėje nepasiklystumėte. Tad susipažinkite su paieškos aspektais ir įsigykite daiktą, kuris Jums tarnaus dešimtis metų.

Ape indeksas kartais dar yra vadinamas beždžionės faktoriumi. Pavadinimas juokingas, tačiau matematinė formulė padės kur kas paprasčiau pasirinkti Jums labiausiai tinkamo dydžio dviratį. Šis indeksas paprasčiausiai apibrėžiamas kaip: rankos ilgio ir žmogaus ūgio santykis, kuris nulemia tinkamo dviračio dydžio poreikį. Taigi, ranka tampa svarbiu aspektu, kuris padeda įvertinti žmogaus ūgio poreikius ir remiantis šia formule labai paprasta apskaičiuoti – kokio dydžio dviratis žmogui reikalingas.

Ape indeksas pirmą kartą buvo panaudotas dar senovės Romos laikais ir jį minėjo garsus architektas Vitruvijus. Tą patį indeksą naudojo ir garsus dailininkas bei anatomas Leonardo da Vinči, kuris remiantis šiuo metodu sėkmingai nupiešė Vitruvijaus žmogų.
Žinoma, be patirties susirasti tinkamiausio dydžio dviratį gali būti sudėtinga. Tokiu atveju visada naudinga kreiptis į profesionalus, kurie mielai atsakys į visus Jums iškilusius klausimus bei suteiks išsamias rekomendacijas geriausio dviračio paieškoms. Galiausiai, jeigu dviratis perkamas vaikui – taip pat reikia įvertinti ir jo augimo pokyčius. Dviratį reikia pirkti tinkamo dydžio, o ne per didelį ateičiai ar laikyti per mažą, kol vaikas dar į jį telpa.

Renkantis dviratį reikia įvertinti kuo daugiau niuansų. Svarbiausia, kad dviračio dydis būtų tinkamas ir, kad dviratis turėtų patogią sėdynę, kad važiavimas skirtinga danga nebūtų varginantis. Visgi dėl šių techninių savybių geriausią variantą išsirinkti padės profesionalūs konsultantai. Jums beliks apsispręsti kokios spalvos dviračio norite.
Lėkite vėjyje kartu su ekologiška transporto priemone ir būkite sveiki!

Reikia dviračio ir konsultacijos renkantis? Apsilankykite BIKKO svetainėse:

Dviračiai

Jalgrattad Velosipēdi

Scroll to Top