Kaip taisyklingai prižiūrėti dantis

Kaip taisyklingai prižiūrėti implantuotus dantis?

Svarbu taisyklingai prižiūrėti dantis, pasirinkti tinkamą dantų šepetėlį ir dantų pastą, taisyklingai ir regulairiai naudotis tarpudančių siūlu, laikytis pagrindinių dantų  valymo taisyklių: dantis reikia valyti du  kartus per dieną, ne trumpiau kaip 2minutes, valyti švelniai ir atsargiai, kad nepakenkti dantų struktūrai. VENKITE LABIAUSIAI DANTIMIS KONKREČIŲ PRODUKTŲ, labiausiai žinomas dantų kenkėjas- konstrastingas temperatūros maistas, pavyzdžiui, kava su ledais, taip pat cukrus tirpdo emalį  ir sukelia kariesą, gazuoti gėrimai, kenkia ir dantų krapštukai dažnai sukeliantys dantenų kraujavimą ir infekcijas.

Dantų implantai

Dantų implantai- vienas didžiausių šiuolaikinės odontologijos https://www.gostautoklinika.lt/paslaugos/straumann-dantu-implantai/ laimėjimų. Taikant dantų tiltų technologiją, gretimi du  dantys turėdavo būti nešlifuoti, o naudojant dantų implantą jis įtvirtinamas žandykaulyje, tarp dantų rekonstrukcijai natūraliomis arba sintetinėmis medžiagomis. Šiandien dantų  protezai nėra būtinybė, vietoj jų siūlomi dantų implantai, dirbtiniai varžteliai ir panašiai.

Momentinė implantacija

Kai žmogus netekęs vieno ar kelių dantų, nei dienos  negali būti turėdamas tarpą tarp dantų, siūlomas momentinis implantavimas. Tai  prilygsta danties plombavimui. Ant implanto pritvirtinamas laikinas dantis ir žmogus gali nevaržomai šypsotis ir kramtyti maistą, o po kelių mėnesių  laikinas dantis pakeičiamas nuolatiniu. Dantų implantai rekomenduojami:

  • Jei trūksta vieno ar kelių dantų;
  • Dėl skausmingos ir nusileidusios dantenos;
  • Jei reikia apsaugoti žandikaulių dantenas nuo nykimo, iškritus dantims;

Ištraukus dantį ir jo šaknį, nėra gerai palikti tuščią tarpą, nes esantys dantys gali pakeisti kryptį, dėl susitraukusio žandikaulio gali  pasikeisti veido forma, šypsena nebus patraukli, jei truks priekinio danties.

Į ką reikia atkreipti dėmesį įsukant implantus?

Ypač svarbu įsukant imlantus  atsižvelgti į fizines ir medicinines pacientų burnos ypatybes, pavyzdžiui, į netaisyklingą sąkandį.

Scroll to Top