Ar pagalvojate, kaip greitai užsiteršia nevėdinamas oras?

Patalpų orui užsiteršti reikia dar mažiau nei lauko, juk nevėdinamas oras nejuda, o jame esantys nešvarumai pastoviai vyrauja aplinkoje. Patalpas teršia tokie kasdieniai dalykai kaip deginamas kuras, patalpų ir vandens šildytuvai, džiovintuvai ir židiniai.  Orą teršia net tie dalykai, kurie patalpom sukuria jaukumo, pvz. kilimai, oro gaivikliai, būsto furnitūra, cheminiu būdu išvalyti baldai. Na ir žinoma, nepamirškime alergijų sukelėjų: dulkių erkučių, pelėsio, gyvūnų pleiskanų. Visi išvardinti elementai teršia būsto, ofiso ar sandėlio patalpų orą.

Norint užtikrinti švarų, šiltą ir higienišką ora patalpose reikia rūpintis vėdinimo sistemomis. Vėdinimo sistemos gali ištraukti orą, jį tiekti, arba  sugeba atlikti du veiksmus vienu metu. Pašalinus panaudotą orą į patalpas yra grąžinamas švarus valytas oras, tuo pačiu neprarandant šilumos.

Svarbu naudoti tinkamas ventiliacines sistemas pramonės patalpose, maisto įstaigose.

Šiltose patalpose oras teršiasi žymiai greičiau, tad dirbant restoranų ir pramonės virtuvėse, svarbu šalinti riebalus, kuriuose auga ir dauginasi bakterijos, taip pat  privaloma mažinti maisto gaminimo kvapus ore. Būtent tokias funkcijas atlieka ozonas, kuris yra ozono generatorių sudedamoji dalis. Šie įrenginiai padeda atlikti ne tik aukščiau išvardintas užduotis, tačiau apsaugo nuo ištraukimo sistemos užsiteršimo riebalais, kas padeda išlaikyti nedideles šilumos gavimo sanaudas.

Ozono generatorius, kitaip ozonatorius, skaido riebalus į vandens garus ir sausus mineralus ir juos išleidžia su oro srautu. Taip pat net iki 96% mažina virtuvės kvapus.  Naikindami bakterijas, ozonatoriai apsaugo virtuvę nuo mikrobų ir nešvarumų sugrįžimą per ortakius į virtuvę. Sumažinus riebalų ir suodžių kiekį ore, mažėja ir rizika gaisrui kilti. Ozono generatoriai veikia automatiškai, tad nereikalauja papildomos priežiūros.

Vėdinimo sistemos reguliuoja drėgmės kiekį patalpose, išvalo orą. Tinkamai vėdinamos patalpos padaro buvimą jose malonesniu, mažina nuovargį, gerina savijautą ir nuotaiką. Rūpinkimės savo aplinka.

Daugiau informacijos apie vėdinimo sistemas: https://nit.lt/

Scroll to Top