Dantų balinimas namuose ar pas specialistą?

Dantų balinimas yra daug kam pažįstamas dalykas, tačiau dėl skleidžiamos neteisingos informacijos, žmonės klaidinami. Dantų balinimo specialisto, burnos higienos specialisto ir odontologo profesijų visai nereikėtų, jeigu dantų priežiūra būtų tokia paprasta, kaip daugeliui atrodo. Dantų balinimas savarankiškai gali baigtis skausmais ir dantų pažeidimais. Sklando informaciniuose laukuose mitai, kurie pavirsta realybe, teisingai viską atliekant.

Kokie dantų balinimo mitai?

1. Balinamoji dantų pasta. Pasirinkus naudoti taip reklamuojamas ir prekyboje esančias dantų pastas, kurios neva balina dantis, apsigaunate: tokio tipo pastos yra kiek stipresnės, negu įprastos, jos tiesiog nuvalo viršutinį nešvarumų sluoksnį, todėl atrodo šypsena baltesnė. Bet nereikia apsigauti, nes balinamosios dantų pastos nebalina.
2. Dantų balinimas kenksmingas. Daugelyje paplitęs mitas, kad dantų balinimo procedūra pažeidžia emalį. Žinoma, jeigu įsigysite balinimo priemones skirtas naudoti namuose ir nesilaikysite gydytojo rekomendacijų, galite pažeisti ne tik dantų emalį, tačiau nuoširdžiai laikantis visų nurodymų, to galima išvengti.
3. Po vienos balinimo procedūros dantys visam laikui išlieka balti. Galima paprieštarauti šiam mitui, nes dantys su laiku tamsėja geriant arbatą, kavą, dažančius gėrimus ir valgant tokį maistą. Bet kokiu atveju, reikia karts nuo karto apsilankyti pas profesionalą, norint išlaikyti nepriekaištingą šypseną.
4. Po dantų balinimo atsiranda jautrumas. Dantų balinimas profesionalo kėdėje yra kokybiškas, nesukeliamas šalutinis poveikis. Dantys gali iškarto po procedūros būti kiek jautrūs, bet tai yra laikinas pojūtis, dažniausiai skundžiasi jautrumu žmonės, kurie su šiuo pojūčių ne kartą susidarė.
5. Dantų balinimas sukelia vėžį. Tai netiesa, nes nėra moksliškai įrodyta, kad naudojamose medžiagose būtų aptiktos vėžinės ląstelės.
6. Geriau išsibalinti dantis su valgomąją sodą ir citrinos sultimis. Galima paprieštarauti, nes sudėtyje esančios rūgštys gadina emalį, dantenas, dantų paviršių ir atsiranda nepageidaujamas dantų jautrumas.

Paplitusių gudrybių kaip išsibalinti dantis namuose dažniausiai pasitaikantys ingredientai:
1. valgomoji soda,
2. citrinų sultys,
3. kokosų aliejus,
4. angliukas.

Pravartu žinoti, kad mėginant balintis dantis su namuose rastomis priemonėmis, ne tik, kad neišbalins dantų, bet po tokių procedūrų dantys gali dar labiau patamsėti. Negana to, su aukščiau išvardintais ingredientų mišiniais galima negrįžtamai sugadinti dantis, praveriant įbrėžimus, kuriuose gali kauptis emalis ir palaipsniui dantys gestą. Taip pat atsiranda jautrumas, skausmas, prarandamas estetinis vaizdas.

Geriausias pirmas žingsnis, už kurį padėkos jūsų dantys, yra į burnos balinimo specialisto kabinetą. Profesionalų galima rasti visur, bet daugiausia jų įsikūrę sostinėje. Patartinas dantų balinimas Vilniuje (https://www.pilene.lt/paslaugos/dantu-balinimas), nes čia daugumoje geriausių specialistų balinant tiek su vandenilio peroksidu, tiek su lazeriu. Visgi, jeigu norima sutaupyti pinigų šioms procedūroms, galima rinktis dantų balinimą kapomis. Šio metodo rezultatas yra toks pat efektyvus kaip ir balinimas lazeriu. Renkantis dantų balinimą Vilniuje, reikia atkreipti dėmesį į savo galimybes, kokybės standartus, ir turėti omenyje, kad geras profesionalas susipažins su dabartine dantų situaciją, jūsų lūkesčiais ir tik tuomet siūlys dantų balinimo sprendimus.

Scroll to Top