Pavojingiausios moterų ligos

Nėra tokios ligos, kurios nebūtų įmanoma išvengti ar bent jau išgydyti, jeigu ji pastebima laiku. Tai itin pritaikoma moterų ligoms. Tiek onkologinės, tiek nevėžinės moterų ligos paprastai yra išgydomos, jei laiku pastebimi simptomai, atliekamas profilaktinis PAP tyrimas, parodantis gimdos kaklelio būklę ir atliekami kiti būtini tyrimai.

Tarp pavojingiausių moterų ligų vis tiek yra gimdos kaklelio susirgimai. Jie gan klastingi ir nepastebimi, nes jau ligos pradžioje nesimato jokių simptomų – mėnesinės įvyksta savu laiku, nejuntamas skausmas. Gimdos kaklelio ligos nebūtinai iškart yra vėžinės. Pirmiau atsiranda kaklelio žaizdos, dar vadinamos erozija. Ir tik negydant šių žaizdų šios gali suvėžėti – lygiai kaip nuo vaikystės turimas apgamėlis irgi gali tapti piktybiniu. Todėl kiekvienai vidutinio amžiaus ir vyresnei moteriai rekomenduojamas kas porą metų atliekamas PAP tyrimas.

Visos gimdos kaklelio ligos turi būti gydomos. Štai edometrioze serga viena moteris iš dešimties. Tačiau liga tokia nepastebima, kad net ir ja segančios ne visada tai pastebi. Deja, ši liga nepagydoma, tačiau su ja moterys išmoksta sugyventi ir geriau įvairūs simptomai numalšinami ankstyvoje ligos stadijoje.

FIbromos – tai gerybiniai augliai, kurie ištinka vyresnio amžiaus moteris. Ligos priežastis nėra aiški, tačiau spėjama, kad viena iš jų – per didelis estrogenų kiekis moters kūne. Kita vertus, ne kiekviena moteriško hormono gausa pasižyminti moteris suserga fibromomis. Šios ligos pasekmė gali būti sukeliamas nevaisingumas, kadangi šie augliai užima vietą gimdoje ir trukdo embrionui prisitvirtinti prie jos sienelių.

Na ir galiausiai gimdos kaklelio vėžys yra itin dažna ir pavojinga liga, kuri gali būti tiek paveldima, tiek, kaip buvo minėta, išsivystanti iš negydomos žaizdos gimdos kaklelyje. Todėl vėžiui išvengti rekomenduojama išsitirti, ar priklausote šios ligos rizikos grupei.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top