Klastingos alergijos: kaip vyksta jų tyrimai?

Alergijos – tai dažnam pasitaikanti būklė, priklausanti nuo alergijos intensyvumo ir paties alergeno. Vieni visą gyvenimą negali auginti kačių dėl alergijos šiems gyvūnams, o kiti turi išsiugdyti neįmanomą pedantiškumą ir namuose vengti bet kokių dulkių sankaupų. Dar kitas žmonių tipas turi vengti įvairių maisto produktų. Alergijos maisto produktams kartais sinonimiškai vadinamos netolerancija tam tikrai maistinei medžiagai ar fermentui (laktozei, glitimui, ir pan.). Tad jeigu kartais atrodo be jokios priežasties pradedate čiaudėti, sloguoti, ar pastebite bėrimus ant rankų, veido, krūtinės, panašu, jog turite alergiją. Tik kaip sužinoti, kad būtent esate alergiškas? Alergijos tyrimai – vienas sprendimas, tačiau gal jūsų alergija yra visiškai aiški?

Pirmiausiai savo alergiją galite tiesiog atspėti, jeigu esate susipažinęs su pagrindiniais alergenais. Dažnas žmogus turi sezoninę alergiją, kurios metu žmogų alergizuoja tam tikrų medžių ir augalų žiedadulkės. Štai nuolatinė alergija gali būti jau minėta alergija namų dulkių erkutėms, gyvūnams arba pelėsiams ir kitiems namų grybams. Tad pirmą kartą susidūrę su alergine  reakcija, atgaminkite ką tik buvusius įvykius – gal svečiuose glostėte šeimininko gyvūną ar nakvojote ten, kur apsigyvenusios dulkių erkutės.

Jeigu šis metodas nebuvo naudingas ir manote, jog alerginę reakciją patyrėte dėl kitų alergenų, verta atlikti alergijos tyrimą. Pirmasis paprasčiausias alergijos tyrimas – tai odos dūrio tyrimas, kurio metu mažos dozės dažniausiai pasitaikančių alergenų įduriamos negiliai į odą. Per keliolika minučių jau matomas rezultatas, kuris dūris privertė odą aplink parausti.

Kartais žmogus ne tik yra kamuojamas alergijos, bet ir serga atopiniu dermatitu, kuris lemia visos kūno odos pabėrimus. Tokiu atveju, jei tiesiog nėra sveikos odos dūrio testams atlikti, galimas kraujo tyrimas, nustatantis kraujyje esančius alergenų antikūnus. Tarkime, jei žmogus yra alergiškas katėms, jo kraujyje natūraliai egzistuos šio gyvūno alergeno antikūnių. Paėmus kraują ir įlašinus jo į specialų alergeno šulinėlį, įvyks reakcija ir išryškės, jog žmogus turi alergiją katėms.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top