Kreivi dantys

Kreivi dantys: kaip juos ištiesinti?

Graži šypsena – mūsų vizitinė kortelė. Ji suteikia mums pasitikėjimo savimi. Tai leidžia mums lengviau bendrauti su žmonėmis, išreikšti savo emocijas. Tiesūs dantys mus pristato mus, kaip sveikus žmonės. Todėl nenuostabu, kad daugelis svajoja apie „amerikietišką šypseną“. Kreivi dantys neprideda nei žavesio, nei pasitikėjimo savimi ir dažnai tai sieja mus neturtingais, asocialiais žmonėmis, taigi į gražią šypseną investuoti tikrai verta!

Kreivus dantis gydyti yra įvairiausių būdų. Dažniausiai kreivi dantys pradedami gydyti dar vaikystėje. Manau, visi atsimename, kaip odontologo kėdėje rinkomės  plokštelių spalvą. Ortodontinė plokštelė – dedama dar vaikystėje, norint pataisyti vaikų sąkandį ir ištiesinti nesenai kreivai išdygusius dantis.

Kitas žinomas būdas ” treineris”, tai tarsi plokštelė, kurią nešioja boksininkai. „Treinerį“ vaikai nešioja per naktį ir dieną. Paskutinis būdas, kuris tiesina dantis – kabės. Šį būdą gali rinktis ir suaugę žmonės ir nematomos kapos.

Kabių pasirinkimas yra gana platus. Metalinės, keramikinės, dedamos užpakalinėje dantų pusėje. Taigi kurias geriausia pasirinkti? Pigiausios ir ankščiausiai sukurtos buvo metalinės kabės. Kokie jų pliusai ir minusai? Pliusai, kad šios kabės atsparenės, rečiau lūžta nei kitos,pigesnės nei kitų rūšių, o minusas manau tas, kad atrodo neitin estetiškai. Keramikinės prisitaiko prie dantų atspalvio, ne taip matosi, tačiau jos yra ne tokios atsparios. Ir paskutinės rūšies – dedamos užpakalinėje dantų pusėje. Jas deda žmonės, kurie daugiausia kompleksuoja dėl kabių, turi dirbti su žmonėmis ir jiems itin svarbus estetinis vaizdas.

Kadangi kabės būna ant dantų 2-3 metus, todėl itin svarbu burnos higiena. Profilaktiškai turi būti atliekama burnos higiena, pats  žmogus turi kasdien valyti dantis po kiekvieno valgio. Taip pat galima nusipirkti burnos irigatorių taip galima sutaupyti pinigų ir rečiau lankytis pas burnos higienistą, kuris atlieka burnos higiena. Tiesa, gerų burnos irigatorių kaina yra nemažai.

Taip pat, dar vienas iš būdų ištiesinti kreivus dantis – kapos. Tačiau šitas tiesinimo būdas yra gana brangus. Atvykus pas odontologą reikia nuimti dantų antspaudus, kurie siunčiami ir gaminami Jums individualios kapos. Kapos – permatomos pagal dantų formą sukurtos permatomos formos, kurias užsidėjus nesimato, kad išvis kažkas yra ant jūsų dantų.

Nenorintiems laukti, kol dantys išsitiesins odontologai siūlo estetinį plombavimą ir protezavimą. Jų metų natūralus dantys yra beveik pašalinami ir uždėdami dantų implantai. Tokiems dantims reikia tam tikros priežiūros. Laikui bėgant jie praranda natūraliems dantims priklausantį blizgesį todėl reikia reguliariai lankytis pas odontologą, kad jis juos poliruotų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top