kineziterapija

Apie kineziterapiją bendrai

Kineziterapeutai turi ypatingų įgūdžių vertinant žmogaus kūną ir padedant jam atsistatyti atgal į optimalų našumą po įvairių lūžių, sumušimų ir bursitų (lėtinių ar ūminių sąnario tepalinio maišelio, vadinamo bursa, uždegimų). Apsiginklavę pažangiausia įranga ir priemonėmis bei turėdami didžiulį žinių bagažą, kineziterapeutai gali padėti diagnozuoti ir gydyti daugelį bendrų negalavimų ir judėjimo sutrikimų. Tačiau, nepaisant to, jog jie turi daugybę įmantrių priemonių bei pažangiausią įrangą (kaip pvz.: lazerio terapija), visgi, pati naudingiausia gydymo priemonė gali būti kineziterapeuto rankos.

Pirmas visų gerų kineziterapeutų žingsnis gydymo procese — įvertinimas. Galite pasirengti tam, jog kineziterapeutas gali užduoti Jums labai detalius klausimus apie tai Jūs susitraumavote. Užduodamas šiuos klausimus terapeutas ne tik nori išsiaiškinti kaip įvyko sužalojimas. Kadangi sužalotoji, nukentėjusioji sritis gali būti rezultatas, o ne sutrikusio normalaus judėjimo atspirties taštas — kineziterapeutui tenka atlikti ir seklio eksperto darbą. Jei yra poreikis (sporto varžybos, svarbus susitikimas, pasirodymas) terapeutas gali greitai sumažinti ar pašalinti skausmą, tačiau tai bus laikinas efektas (nebent skausmas kyla iš tos vietos, kurioje ir slypi problemos priežasčių šaknys).

Pacientai gali kreiptis į kineziterapeutus dėl įvairių priežasčių: apatinės nugaros dalies skausmai, kelio skausmas ar dažnai pasikartojančios traumos, kurios, beje, yra viena iš labiausiai paplitusių priežasčių. Po išsamaus tyrimo ir diagnozės terapeutas pradės rengti gydymo planą, kuris paprastai apima ir pasyvius būdus (ledą, šildymą, lazerio terapiją, elektros stimuliaciją ir pan.). Tačiau, visgi, didesnę terapijos plano dalį užima manualinė terapija, kuri apima daug metodų (pvz. masažai, tempimai ir makštos), kurių dėka atkuriama audinių funkcija. Tai yra pamatiniai traumos įvertinimo ir gydymo elementai.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top