Mitybos taisyklės sergant cukriniu diabetu

Sergantys cukriniu diabetu nuo pat mažens greičiau ir lengviau įpranta laikytis griežto mitybos plano, jiems netenka patirti didelių permainų staiga keičiant savo dietą. O štai antro tipo diabetikai, kuriuos ši liga užklumpa jau vyresniame amžiuje, gali patirti sunkumų persiorientuojant mityboje. Būna sunku atsisakyti seniai mėgtų patiekalų ir produktų. O dar sunkiau kas kiekvieną valgymą vis pasitikrinti, ar tikrai patiekalui naudoti produktai nepakenks sveikatai.
Iš tiesų dieta sergant cukriniu diabetu nėra sudėtinga – tereikia įsidėmėti keletą pagrindinių principų ir kuo toliau, tuo lengviau atprasite nuo senųjų mitybos įpročių.

– Svarbiausia diabetikui – palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje. Kiekvieną savo sprendimą darykite galvodami būtent apie tai.
– Kasdien valgykite pusryčius, pietus ir vakarienę tuo pačiu metu. Diabetas reikalauja savotiškos laiko nuovokos ir tvarkos maitinantis.
– Reikia valgyti bent 4 kartus per dieną, geriau nedidelėmis porcijomis.
– Dieta sergant cukriniu diabetu turi įtraukti kuo daugiau kruopų – vienas geriausių pasirinkimų – avižos. Jose yra daugybė skaidulų, lėčiau virškinasi ir net gi mažina cholesterolio lygį kraujyje, todėl kartu sumažina diabeto riziką ir padeda sulieknėti.
– Vaisius keiskite daržovėmis, ypač naudingos – žaliosios daržovės: salotos, porai, agurkai, brokoliai, žali bananai. Tačiau apskritai reikia valgyti visokių daržovių, taip pat ir ankštinių.
– Jeigu sunku atsisakyti vaisių, galite valgyti papajas, obuolius, granatus ir apelsinus. Venkite kriaušių, braškių, bananų.
– Tam tikri produktai mažina cukraus kiekį kraujyje – pvz. česnakas, svogūnas, cinamonas, moliūgas.
– Ypač venkite alkoholio – net ir taurė vyno gali pavojingai sumažinti cukraus kiekį kraujyje, Dėl bet kokio alkoholinių gėrimų vartojimo turite pasitarti su savo gydytoju.

Taigi, nenusistatykite, kad diabetas yra didelė gyvenimo neganda. Šios ligos dėka galite pradėti vesti sveiką gyvenimo būdą ir net susiformuoti dailią figūrą. Tereikia paisyti paprastų mūsų išvardytų principų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top