maksties pienlige

Pienligė — viena dažniausiai moteris kamuojančių ligų

Pienligė yra viena nemaloniausių moters lytinių organų ligų. Makšties pienligė arba makšties kandidozė — tai išorinių moters lytinių organų ar makšties gleivinės grybelinis uždegimas. Ją daž-niausiai sukelia baltasis balkšvagrybis (Candida albicans). Daugiau kaip 80 procentų visų pasaulyje gyvenančių moterų yra susidūrusios su šia liga. Vienoms iš jų pienligė buvo tik laikinas sutrikimas — kitas šis makšties uždegimas kamuoja nuolatos.

Pienligės atsiradimo priežastys ir rizikos veiksniai.

Makšties pienligė gali atsirasti dėl daugelio priežasčių. Rizika susirgti šia liga padidėja nėštumo matu, kuomet vyksta intensyvūs hormonų pokyčiai, įtakojantys normalią makšties mikroflorą. Pienligės atsiradimą paskatina nusilpęs organizmas. Medicininiais tyrimais įrodyta, kad nusilpęs imunitetas, nuolatinis stresas ir įtampa būna dažna pienligės atsiradimo priežastimi. Ideali terpė grybeliui plisti yra drėgmę ir šilumą sulaikantis sintetinis apatinis trikotažas. Pastebėta, kad makšties kandidoze dažniau serga tos moterys, kurios nuolatos dėvi džinsus ar kitus aptemtus drabužius. Pienligės atsiradimo tikimybę didina higieniniai įklotai, gydymasis antibiotikais, geriamieji kontraceptiniai vaistai ar net cukrinis diabetas.

Kokie yra pienligės simptomai?

Ryškiausias kandidozės simptomas yra niežulys. Moterį vargina nemalonus graužimas, deginantis skausmas šlapinantis ar po lytinių santykių. Makštis darosi sausa, paburksta išoriniai lytiniai organai, parausta tarpvietės oda. Iš makšties gausėja išskyrų, jos būna varškės pavidalo, baltos, bekvapės. Kartais jaučiamas skausmas lytinių santykių metu. Gali atsirasti negausus kraujavimas iš makšties.

Gydymo būdai.

Gydymas skiriamas tik atlikus tyrimus ir patvirtinus diagnozę. Pienligei gydyti dažniausiai skiriami vietinio poveikio vaistai: žvakutės, kremai, geriamosios tabletės. Koks vaistas geriausiai ligos gydymui nusprendžia gydytojas ginekologas, todėl  savarankiškai gydytis nepatartina, nes išbalansavus normalią makšties mikroflorą galima savo organizmui tik dar labiau pakenkti. Lytiniam partneriui gydymas skiriamas tik tada, kai pasireiškia varpos galvutės arba apyvarpės uždegimas arba, kai moteriai pienligė nuolatos kartojasi.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top