Inkstų auglys

Priežastys, lemiančios inkstų auglio atsiradimą

Vėžys – rimta liga, kuria suserga iš ties nemažai procentų viso pasaulio gyventojų. Yra pačių įvairiausių vėžio formų: plaučių, gimdos, prostatos, inkstų ir kitų. Šiame straipsnyje norėtume pakalbėti apie inkstų auglį, kitaip vadinama vėžiu.

Inkstų auglys

Inkstų auglys gali būti gerybinis ir piktybinis. Piktybiniai navikai, kitaip vadinami inkstų vėžiu arba adenokarcinoma. Tai iš ties rimta liga, kuri gali pakirsti įvairaus amžiaus žmones. Ligą sukelia greitas nenormalių ląstelių augimas inkstuose, o tą augimą užfiksuoti yra be galo sunku. Kiekvieno žmogaus organizme nuolatos atsiranda vis kitos ląstelės, kurios atsinaujina, o būtent dėl jų atsiradimo žmogus auga. Pakitusios, susidėvėjusios ląstelės, kurios auga ant inkstų, gali sukelti inkstų vėžio atsiradimą. Dar ankstyvoje stadijoje vėžio simptomų nematyti, todėl būtina nuolatos reguliariai tikrintis sveikatą.

Inkstų vėžio priežastys

  1. Inkstų vėžys atsiranda dėl pačių įvairiausių priežasčių, kurių nustatyti tiksliai neįmanoma. Dažniausiai inkstų vėžį sukelia hormoninės ir genetinės priežastys, ilgalaikis inkstų ląstelių pažeidimas, kuris po truputį žmogaus organizme formuoja vėžį.
  2. Rūkymas – visų ligų priežastis. Ne be reikalo žmonės nuolatos mato įvairius užrašus apie rūkymo žalą, apie galimą vėžio atsiradimą. Šie perspėjimai ant cigarečių pakelių, stenduose ar kitose viešose erdvėse stengiasi kiekvienam priminti, kad rūkymas kenkia ir neigiamai paveikia žmogaus organizmą. Rūkydamas žmogus padvigubina tikimybę susirgti inkstų vėžiu.
  3. Antsvoris – tai taip pat viena iš priežasčių, dėl kurios įmanoma susirgti inkstų vėžiu. Antsvoris yra vėžio rizikos veiksnys, ypač moterims.
  4. Toksinių medžiagų vartojimas. Inkstų vėžį skatina atsirasti įvairūs medikamentai, naftos produktai, sunkieji metalai, alyva, tirpikliai ir kitos toksinės medžiagos. Norint nesusirgti inkstų vėžiu ir kitomis sunkiomis ligomis, reikėtų vengti šių medžiagų vartojimo ar bet kokio kito sąlyčio su jomis.
  5. Testosterono pagausėjimas taip pat gali būti viena iš inkstų vėžio priežasčių.

Kaip atpažinti inkstų auglį?

Kaip ir buvo minėta prieš tai, inkstų vėžys pirmose stadijose yra beveik nepastebimas ir tik dėl sėkmės jį pavyksta aptikti ankščiau. Tačiau yra nemažai simptomų, iš kurių žmogus gali spręsti apie gresiančią ligą. Inkstų vėžio simptomai:

  • šlapimo susilaikymas;
  • atsiradęs kraujas šlapime;
  • pakitęs svoris;
  • nuolatinis šono skausmas;
  • silpnumo jausmas.

Pajutę ar pamatę šiuos simptomus, nedelskite ir kreipkitės į medikus, kurie ištirtų ir nustatytų dėl kokių priežasčių pakito organizmo veikla.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top