Svėrimo įranga skirta laboratorijoms

Laboratorinė svėrimo įranga yra svarbus ir esminis įrankis bet kokioje laboratorijoje. Perkant ar nuomojant laboratorines svarstykles svarbu atsižvelgti į tai, kam ir kokiu tikslu jos bus naudojamos ar taikomos. Turi būti teisingai parinkti medžiagų tipai ir svoriai. Juk svarbu žinoti, ar renkantis svarstykles, jos galės pasverti net medžiagos mikrogramą. Reikia susumuoti visus faktorius ir išsirinkti tinkamiausia svėrimo įrangą, kuri atliks visus reikiamus darbus itin greitai ir tiksliai.

Taip pat, renkantis svėrimo įrangą reikia apsvarstyti, ar ji tinkama aplinkai. Juk dulkėtoje gamykloje, toks aparatas turi būti itin gerai izoliuotas nuo išorinių medžiagų. Žinoma, reikia prisiminti ir vibracijos ar temperatūros pokyčius, kurie gali sutrikdyti laboratorinių svarstyklių veikla. Matuojant, sveriant labai trapias medžiagas būtina, kad svarstyklės būtų tikslios. Šiuolaikinė laboratorinė svėrimo įranga gaminama būtent tokiu principu, kad būtų tiksli, greita ir saugi. Geras rezultatas šiuo atveju reikalingas, ypač gaminant vaistus.

Laboratorinėse svarstyklėse svarbus yra jutiklis, tai yra kiekvieno svėrimo aparato balanso širdis, pagrindinis veiksnys darantis įtaką tikslumui. Būtent tokios ir yra analitinės svarstyklės, jos yra ekstremaliai jautrios, kad net oro srovė gali paveikti matuojamo daikto svorį. Analitinės svarstyklės turi reguliuojamas kojeles, kurios leidžia lengvai patraukti medžiagą iš pradinio taško. Tai mechaninis įrenginys turintis apsaugą nuo bet kokios švelniausios žalos, tarkim tepinėlio ar kitų vidau prietaisų.
Reiktų pakalbėti ir apie tokių svarstyklių valymą. Kaip žinome, svėrimo įranga yra veikiama daugelio cheminių medžiagų, kurios gali lengvai reaguoti su metaline lėkšte ir taip pažeisti paviršių. Tai gali turėti įtakos tikslumui. Taip pat yra tikimybė pažeisti svarstykles, jeigu cheminės medžiagos yra paliktos tiesiog stovėti, todėl labai svarbu švariai nuvalyti visus medžiagų likučius iš karto po svarstyklių panaudojimo. Laboratorinėms svarstyklėms valyti dažnai siūlomos kupranugario plaukų šepetys, kuris lengvai gali nuvalyti bet kokias dulkes nuo svarstyklių paviršiaus.

Galiausiai, dar keli svarbūs faktoriai, kurie gali sugadinti svarstyklių tikslumą, tai įbrėžimai, nusidėvėjimas, kaupiamas purvas ar atmosferos korozijos. Dėl šių priežasčių reikia itin atidžiai elgtis su šio tipo svėrimo įranga bei kas kartą kruopščiai jas valyti.

Scroll to Top