Dantų plokštelės

Dantų plokštelės – kreivų dantų tiesinimui

Dantų plokštelės – ortodontinis aparatas, rekomenduojamas vaikams ir paaugliams, kurie turi kreivus dantis arba netaisyklingą žandikaulio sąkandį. Dažniausiai jos dedamos žmonėms nuo 8 – 13 metų, kurie dar tik auga ir formuojasi. Augančiam vaikui su dantų plokštele yra žymiai lengviau ištiesinti dantis nei suaugusiam. Vyresnio amžiaus žmonėms gydytojai siūlo kitus ortodontinius aparatus – breketus. Breketai už dantų plokšteles yra brangesni, o su jais gydymas užtrunka apie porą metų, vaikams jie nėra dedami.

Dantų plokštelės

Dantų plokštelės – tai ortodontinis aparatas, kurio pagrindas yra plastmasinis. Dantų plokštelės  tvirtinamos prie dantų iš gomurio pusės, todėl jas nuimti labai paprasta. Šis plokštelių nuėmimas turi savo pliusų ir savu minusų. Pliusas tas, kad dantų plokštelę galima išsiimti bet kada, kai reikia, o minusas – kadangi dantų plokšteles nešioja vaikai, jie labai dažnai jas išsiima ir nenešioja tiek laiko, kiek reikėtų.

Gydymo trukmė dantų plokštelėmis yra įvairi. Jinai priklauso nuo vaiko dantų kreivumo, nuo sąkandžio taisyklingumo ir kitų aspektų. Dažniausiai gydymas dantų plokštele užtrunka nuo 6 – 12 mėnesių. Tai preliminarus periodas, per kurį dantys gali tapti tiesūs.

Dantų plokštelės yra gaminamos individualiai kiekvienam pacientui, todėl jų kaina skiriasi. Vis dėlto, šis ortodontinis aparatas yra pigesnis nei breketai, todėl juos tėvai nori uždėti vaikams kuo ankščiau, kol dar įmanomas dantų tiesinimas su dantų plokštele.

Dantų plokštelės skirtos:

  • kreivų dantų tiesinimui;
  • žandikaulio formavimui;
  • sąkandžio taisymui;
  • vietos formavimui nuolatiniams dantims.

Dantų plokštelės gydymo pradžioje gali sukelti tam tikrų trukdžių:

  • gali sutrikti kalba;
  • nepatogumo pojūtis burnoje;
  • gali jaustis tempimas, veržimas, minimalus skausmas;
  • gali būti sunku ryti seiles ir maistą.

Kadangi dantų plokštelės yra dedamos vaikams, kiekvienas tėvas turi pasirūpinti, kad vaikas šį ortodontinį aparatą nešiotų tinkamai, kaip nurodė gydytojas. Dažnai vaikai dantų plokšteles išsiima ir numeta, nenešioja pagal ortodonto rekomendacijas, todėl gydymas yra visiškai neveiksmingas ir bereikšmis. Rūpinkitės savo vaikų dantimis ir suteikite jiems galimybę džiaugtis gražia šypsena jau ankstyvame amžiuje.

 

 

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top