Dantų gydymas vaikams

Dantų gydymas vaikams – privalomas!

Vos pradėjus dygti vaiko dantims, tėvai privalo iš karto imtis veiksmų. Pačius pirmuosius dantukus tėvai turi valyti vaikui su marle arba švelniu rankšluostėliu ryte ir prieš miegą. Taip pat jeigu vaikas vakare norėtų atsigerti, tėvams būtina nepamiršti, kad jam derėtų duoti tik vandens, nes saldi arbata ar pienas turi savyje cukraus, kuris gali pakenkti vaiko dantims.

Deja, bet dažnai nepavyksta apsaugoti vaiko dantukų nuo ėduonies, todėl vaikų dantų gydymas yra iš ties privalomas procesas. Pats pirmasis apsilankymas pas odontologą turėtų įvykti vos pradėjus dygti pirmiesiems dantims. Pirmojo vizito metu vaikas turėtų susipažinti su savo dantų gydytojų, sužinoti, kad toks žmogus egzistuoja, sužinoti ką jis daro tam, kad vėliau, jau prireikus gydymo, jam nebūtų baisu eiti pas stomatologą.
Dantų gydymas vaikams turi prasidėti iš karto, vos odontologas pamato mažą skylutę. Negalima delsti, manant, kad pieniniai dantys – nesvarbūs. Jie tokie pat svarbūs kaip ir nuolatiniai. Jų negydant, vaiko burnos ertmėje gali atsirasti infekcija, taip pat pradėti skaudėti dantis, todėl gydymas, kaip ir minėta – būtinas.

Dantų gydymas vaikams privalomas, nes:

  • negydant pieninių dantų, vietoj jų gali užaugti nuolatiniai dantys, jau pažeisti ėduonies;
  • negydant, vaiko burnos ertmėje gali prasidėti infekcija;
  • negydant, vaikui gali pradėti skaudėti dantukus.

Tačiau, ką daryti, jeigu mažasis baiminasi sėsti į stomatologo kėdutę? Pirmiausia reikia nusivesti mažąjį pas odontologą, kad šis papasakotų apie tai, kaip vyks procesas, ką gydytojas darys. Tačiau, jeigu vaikas vis tiek yra įsikandęs nuomonės, kad bijo būsimos procedūros – tai sedacija yra šios problemos sprendimas. Sedacija reikalinga tiems vaikučiams, kurie labai bijo odontologų arba jaučia nerimą procedūrų metu. Kadangi dantų gydymas vaikams yra būtinas, todėl būtina įdėti kuo daugiau pastangų, kad šis gydymas įvyktų.

Parengta pagal www.pilene.lt

Scroll to Top