Kaklo kraujagyslių tyrimai – užkerta kelią insultui

Insultas, kitaip vadinamas smegenų infarktu, yra galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, pažeidimas. Šį pažeidimą sukelia smegenyse nutrūkusi kraujotaka arba kraujo išsiliejimas į smegenis, plyšus smegenyse esančiai kraujagyslei.
Yra net keletas simptomų, rodančių, kad žmogų galėjo ištikti insultas:
Ūmus arba lėtinis galvos skausmas;
Įvairiausi kūno dalių, galūnių skausmai;
Traukuliai;
Vėmimas;
Sutrikęs kvėpavimas;
Sąmonės netekimas;
Sutrikęs regėjimas;
Galvos svaigimas;
Ir kita.
Kaip matome, simptomų, apibūdinančių insultą yra iš ties nemažai, tačiau, vis dėlto, kokios priežastys lemia insulto atsiradimą? Insultas žmogų ištinka dėl pačių įvairiausių priežasčių, žinoma, jo atsiradimą labiausiai veikia ligos, kuriomis serga žmogus, tokios kaip: hipertoninė liga, reumatas, kraujo, inkstų ligos ir kitos. Neatmetamas faktas, kad insultas gali būti ir paveldimas. Žmogus iš savo tėvų paveldi tam tikras ląsteles, kurios gali įtakoti insulto atsiradimą. Taip pat tokie veiksniai kaip rūkymas, psichotropinių medžiagų, alkoholio vartojimas, antsvoris, padidėjęs cholesterolio kiekis – sukelia insultą.
Kaip išvengti insulto? Išvengti insulto įmanoma imantis tam tikru veiksmų. Žinoma, pirmiausia reikia susitvarkyti gyvenimo būdą ir atsisakyti visokių žalingų, prieš tai minėtų įpročių, tokių kaip, alkoholis, rūkymas, nesveikas maistas, dėl kurio atsiranda antsvoris. Kita užduotis, stengiantis išvengti insulto – kaklo kraujagyslių tyrimai. Jeigu pajutote tokius simptomas kaip, galvos svaigimą, spengimą ausyse, suprastėjusią miego kokybę, nuovargį – kaklo kraujagyslių tyrimai – būtini! Kaklo kraujagyslių tyrimai – nesudėtinga, tačiau itin veiksminga procedūra, galinti sumažinti insulto riziką ir, galbūt, netgi išgelbėti gyvybę.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top