Alternatyvi medicina – vaistas nuo visų ligų?

Alternatyvi medicina – vaistas nuo visų ligų?

Susirgus kiekvienas imasi savų gydymosi metodų – kažkam užtenka išgerti daug karštos arbatos su citrina, o kiti iš karto skuba į vaistinę pirkti antibiotikų. Tačiau koks būtų pats geriausias sprendimas, padedantis ir greitai pasveikti, ir kuo mažiau pakenkti savo organizmui, nežino niekas.
Atsakymų į šį klausimą ieško alternatyvi medicina, pateikianti kartais itin keistus, o kartais savo paprastumu žavinčius metodus, kurie gali išgydyti ne tik nuo slogos, tačiau ir nuo rimtesnių ligų.
Vis dėl to kartais reikia kantrybės, norint pasiekti geresnių rezultatų. Netgi karščiuojant ir geriant tik homeopatinius vaistus pritrūksta kantrybės sulaukti norimo efekto – nusipirkus stipresnių vaistų, poveikį galime pajausti iš kart.

Alternatyvi medicina – vaistas nuo visų ligų?
Be to, naudojant alternatyvią mediciną, kaip pagrindinį gydymo šaltinį, visuomet yra stipriai rizikuojama – juk moksliškai nėra patvirtinta, jog tai yra pasiteisinantis ir tikrai tinkama linkme organizmą veikiantis produktas.
Žinoma, jeigu nekalbėsime apie tokius gydymo būdus, kurie remiasi vien tik rankų prisilietimais ar tiesiog neskatina nieko įdėti į save – tuomet galima leisti sau paeksperimentuoti labai tikint, jog pasiseks.
Būtent tikėjimu ir yra pagrįstos daugelio alternatyvios medicinos gydymo būdų ideologijos – tik tikint dvasiniu pasauliu ir gaudant teigiamas emocijas galima nesiskųsti bloga savijauta medituojant, užsiimant joga ar tiesiog mėgaujantis atitinkamu masažu.

Gydymas rankomis alternatyvi medicina
Tačiau tikriausiai būtų šiek tiek sudėtinga atsipalaiduoti, kai jaučiama labai didelė temperatūra ar atrodo, jog iš skausmo tuoj susprogsi – tada kuo greičiau norisi išgerti stiprių, bet patikimų vaistų ir su viltimi, jog ryte būsi sveikas, nueiti miegoti.
O ką daryti tada, kai išbandyti metodai tampa nebe veiksmingi? Tada ir pradeda gelbėti alternatyva medicina, pasiūlydama naujus būdus, apie kuriuos anksčiau niekada neteko girdėti. Žmogus, praradęs viltį pasveikti, pasiryžta išbandyti pačius netikėčiausius būdus ir būna, jog jam tikrai pasiseka. Vadinasi, alternatyvi medicina tikrai turi gydomųjų galių.
Geriausia būtų, jeigu abi medicinos rūšys – tiek tradicinė, tiek ir alternatyvi – galėtų tiesiog egzistuoti viena šalia kitos, papildydamos viena kitos trūkumus ir pabrėždamos privalumus.
Juk kartais išgydyti gali tik stebuklas, o kartais užtenka pačios paprasčiausios tabletės nuo skausmo.

Scroll to Top