Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių

Filmai apie narkomanus, prevencinės priemonės, skatinančios ne tik nevartoti, bet ir niekada nepabandyti… Visi žino, jog narkotikai yra labai blogai, jog priprasti galima jau po pirmo bandymo, tačiau vis tiek atsiranda tokių, kurie savo gyvenimo neįsivaizduoja be dozės.
O nepabandyti ir nepradėti lengviausia tada, kai matai pavyzdžių. Ne tokių, kuriuos rodo per televiziją ar kuriuos gali surasti internete – daug labiau paveikia narkomanai, esantys šalia tavęs ir tavo aplinkoje – kai matai, kaip gali sugriūti gyvenimas, nebelieka jokių abejonių, jog su tavuoju taip niekada neatsitiks.

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių
Paralyžius visam gyvenimui. Nes alkoholis ir narkotikai – ne pats geriausias derinys, kuris po to skatina iššokti pro langą ir pataikyti ant paties kiečiausio akmens. Su nugara, žinoma.

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių

Nepabaigtos mokyklos ar studijos. Kam mokytis, koks skirtumas, jeigu pavartojus iš karto gali jaustis protingesnis, negu iš tikrųjų esi. Koks skirtumas, jeigu pavartojus – visas pasaulis tau po kojomis.

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių
Sudužusios svajonės. Nepasiekti tikslai. Nes svajonė lieka tik viena – turėti pinigų dar vienam gramui. O visa kita – palauks, nepabėgs. Juk čia nieko rimto. Čia tik dabartinis gyvenimo etapas, o kai norėsi, viskas pasibaigs.

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių
Tik gali pasibaigti šiek tiek kitaip, nei tu norėjai. Kai nuspręsi atsigauti (jeigu tai bus tavo paties sprendimas) galiausiai suprasi, jog nebeliko nieko, ką turėjai iki tol – draugai subrendo ir kažko pasiekė, tėvai nebepasitiki. O vienatvės ir tuštumos jausmas kažkodėl niekaip nepalieka ramybėje.
Jeigu nebesugrįši prie senų įpročių pas senus draugus – sveikinu, esi tvirtesnis, negu pats manei esąs. Paslysti taip paprasta – ten gyvenimas paprastas ir lengvai suvokiamas, tikslas tik vienas ir jis taip pat lengvai pasiekiamas. Tereikia dar kartą pakartoti prieš tai darytą klaidą – pabandyti. O tada ir vėl – linksmybės, vakarėliai, kitas pasaulis.
O atsikėlus ryte – paranoja, nuovargis ir depresija. Geriausiu atveju. Iki kol ir vėl išgersi laimės teikiančią tabletę ar savo venomis paleisi tekėti skystį, kuris išmoko skraidyti.

Narkotikai – žvilgsnis iš abiejų pusių

Ir taip būtų galima be galo, be jokios pabaigos. Jeigu narkotikai iš tikrųjų nebūtų kenksmingi sveikatai ir po kurio laiko neišsipildytų filmuose rodomos baisiausios pasekmės – išpuvusios galūnės, kurias belieka amputuoti ir visiškai pašlijusi psichika.
Tuomet vis tiek reikės sugrįžti pas tuos, kuriuos laikei neteisiais, atsiprašyti ir pradėti gyvenimą iš naujo. Nuo tos vietos, kai dar nei karto nebandei. Kai dar nei karto nevartojai narkotikų.

Scroll to Top