Ką galime sužinoti atlikę šlapimo tyrimą?

Ką galime sužinoti atlikę šlapimo tyrimą?

Į kasmetinį sąrašą dalykų, kuriuos būtinai reikia atlikti, Naujųjų metų naktį reikėtų įtraukti ir šlapimo tyrimą – tai labai greitas, tačiau veiksmingas būdas nustatyti inkstų ir kitų mūsų organų pokyčius.
Išnagrinėjus tokias šlapimo savybes kaip kvapas, spalva ar skaidrumas galima sužinoti, ar žmogus vartoja pakankamai skysčių ir ar yra pakankamai sveikas. Dar labiau įsigilinus į visas sudedamąsias dalis, šlapimo tyrimo metu galima išsiaiškinti ar organizme nėra bakterijų, nustatyti, ar nėra sergama šlapimo pūslės, prostatos ar inkstų ligomis.
Nors teigiama, kad gerai išnagrinėjus šlapimo išorę, tyrimo daryti nereikės, vis dėl to rekomenduojama patiems skubotų išvadų nedaryti – tik susiejus vienas savybes su kitomis, galima aiškiau suprasti, kas yra negerai.

Ką galime sužinoti atlikę šlapimo tyrimą?
Be to, šlapimo išorinėms savybėms daug įtakos turi mūsų suvalgytas maistas – jeigu valgėte labai daug burokėlių, nereikėtų tikėtis, jog atlikus šlapimo tyrimą šis jūsų pomėgis neatsispindės.
Visgi jeigu pastebėjote savo šlapime kraujo – pats laikas sunerimti ir važiuoti išsitirti pas specialistus. Toks simptomas gali parodyti vieną iš gausybės ligų, kurių pavadinimai skamba ganėtinai grėsmingai, tačiau iš išorės tikrai galima jų nepastebėti. Inkstų uždegimas, akmenligė, cukrinis diabetas, tulžies latakų uždegimas ir taip toliau… Juk nenorėtumėte šių ligų nepastebėti?
Norint išvengti paranojos ir kaskart stebėti, ar šlapimas neatrodo šiek tiek kitoks nei įprastai, pirmiausia reikėtų pagalvoti, ar nepradėjote valgyti daugiau dažančio maisto, ar išvis nenustojote valgyti ir ar pastaruoju metu nepatyrėte per daug streso.
Jeigu į visus klausimus atsakėte neigiamai, o šlapimas jau kelinta diena neduoda ramybės, šlapinatės dažniau, negu įprastai, o šis kasdienis ritualas jums suteikia ne palengvėjimo jausmą, bet skausmą – tuomet pats laikas užsirašyti konsultacijai pas gydytoją ir pasiruošti atlikti šlapimo tyrimo testą. O tada beliks sulaukti džiuginančių atsakymų.

Scroll to Top