Vėjaraupiai ir efektyviausi būdai kovojant su jais

Vėjaraupiai ir efektyviausi būdai kovojant su jais

Kas yra vėjaraupiai, tikriausiai žino kiekvienas – pasipuošus žaliais taškučiais tenka iškentėti nemenką niežulį ir karščiavimą. Nors sakoma, kad kuo jaunesniame amžiuje šia liga prasergama, tuo lengvesnė būna vėjaraupių forma, vis dėl to pediatrai pataria mažyliui susirgus, elgtis atsakingai.
Atsiradę pirmieji ligos simptomai jau sukelia tikrą paniką visuose namuose – namiškiai, kurie iki šiol nebuvo susidūrę su vėjaraupiais, turi labai didelę galimybę užsikrėsti. Nepatartina kviestis svečių ir griežtai nerekomenduojama patiems kur nors vykti su sergančiuoju – tai užkrečiamas virusas, tad savaitę ar net kelias reikėtų kaip įmanoma labiau mažylį izoliuoti nuo išorinio pasaulio. Žinoma, viena kelionė bus neišvengiama – pirmiausia teks keliauti pas pediatrą.

Vėjaraupiai ir efektyviausi būdai kovojant su jais
Svarbiausia yra suprasti, jog nors vaikas dar ir nėra pakankamai subrendęs – komplikacijų galimybė vis vien egzistuoja. Šis virusas gali pažeisti galvos smegenis, išbertos vietos gali itin stipriai supūliuoti, jeigu į jas patenka bakterija. Labai retais atvejais gali ištikti insultas, pasitaiko atvejų, kai nuo šios ligos yra net mirštama.
Paprasčiausias būdas viso to išvengti yra laiku nuvežti mažylį pas pediatrą ir jį paskiepyti. Žinoma, reikėtų tuo pasirūpinti anksčiau, negu liga jau ima belstis į duris – kai vaikas pradeda karščiuoti, o ant kūno atsiranda rožinių taškučių – skiepai nebegalės taip lengvai ištiesti pagalbos rankos.
Tokiu atveju reikėtų tinkamai pasirūpinti ligos eiga ir iš pediatro kabineto keliauti tiesiai į namus. Tuomet būtina dėti visas pastangas, kad iškilę spuogeliai nebūtų nukasyti – vyrus randai puošia, tačiau daug smagiau, kai randai atsiranda ne nuo vėjaraupių.

Su šia bėda padės kovoti specialūs tepalai, kuriuos reikėtų užtepti ant išbertų vietų, tačiau ir čia nereikėtų persistengti – nudegusi oda taip pat gali palikti atminimą visam gyvenimui.

Vėjaraupiai ir efektyviausi būdai kovojant su jais Vėjaraupių gydymas diktuoja savas sąlygas, tad reikėtų susitaikyti, jog mažiausiai savaitę vienintelis vanduo, su kuriuo mažasis ligonis galės turėti ryšį, bus tik geriamas (o jo reikėtų suvartoti kaip įmanoma daugiau!) – prausimąsi kuriam laikui reikėtų pamiršti, nebent išbertų vietų nėra labai daug ir atliekant švarinimosi procedūras bus įmanoma jas praleisti.

Ištvėrus šias sunkias dienas galima lengviau atsikvėpti, kadangi vėjaraupiai sugrįžti nebeturėtų, o gimus kitai atžalai iš anksto pasinaudoti pediatrų patarimu – pasiskiepyti.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top