aromaterapija

Kvapų galia

Nors tik praeito šimtmečio pradžioje buvo pirmą kartą pavartotas terminas „aromatų terapija“, jau nuo pačių seniausių laikų jis buvo taikomas įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

Turbūt teiginys, jog aromaterapija prasidėjo tada, kai žmogus užuodė pirmuosius kvapus, būtų tikrai teisingas. Per visą evoliucijos laiką, žmogų supo ir vis dar tebesupa tūkstančiai pačių nuostabiausių, maloniausių ar įdomiausių kvapų. Net neįsivaizduojame savo dienos be uoslės juslės, kurios dėka į save ir sugeriame visokiausius aromatus.

Anksčiau, iš gamtos paimti ingredientai tapdavo natūraliais preparatais, kuriuos specialiais būdais ir apdirbimu garindavo, įtrindavo arba liepdavo pauostyti sunkiems ligoniams. Tokiu būdu buvo gydoma daugybė kvėpavimo takų ligų. Kiek vėliau tokia terapija imta naudoti ir grožio tikslams.

Aromaterapija yra savotiška meditacija, kurios metu yra ne tik gerinama bendroji kūno būklė, organizmo veikla, bet ir dvasinė būsena. Eterinių aliejų ir kitų natūralių preparatų galia ir veiksmingumas dabar yra įrodytas ir profesionalių medikų.

Prireikė nemažai laiko ir pastangų, kol iki galo buvo susistemintos visos žinios apie kvapus ir jų galią, tačiau šio darbo rezultatai akivaizdūs — didelį populiarumą šiandien pasiekusi aromaterapija. Tokia kvapų terapija dabar yra priskiriama prie alternatyvios medicinos ir išbandoma vis didesnio skaičiaus žmonių.

Šis metodas yra labai individualus, nes kiekvienas žmogus skirtingus kvapus užuodžia ir suvokia vis kitaip. Šiais laikais aromaterapija yra taikoma profilaktikos tikslams, reabilitacijoje bei siekiant sustiprinti kitokį gydymą. Kvapų terapijos medžiagos yra itin paplitę patalynės, namų aromatizavime arba dezinfekavime. Tai taip pat yra neatsiejama ir nuo higienos: aromaterapija taikoma kompresams bei gydomiesiems įtrynimams, saunoms, kūno priežiūrai, natūralios kosmetikos gamyboje.

Tokios terapijos metu žmogus atsipalaiduoja, įsitempę raumenys po truputį atsileidžia, jie yra tonizuojami. Nemigą kenčiantiems asmenims taip pat yra rekomenduojama aromatų teikiami malonumai: kvapų seanso metu bus sušvelninamas stresas, atsiras dvasinių bei fizinių jėgų ir tuo pačiu bus atstatoma organizmo veiklos pusiausvyra.

Aromaterapijos procedūros yra išties malonios ir reikalauja visai nedaug pasiruošimo. Tereikia pasirinkti kvapą iš daugybės eterinių aliejų, įsigyti specialų molinį indelį, kuris yra kaitinamas žvake, ir į šio indo viršuje esančią talpą supylus skystį, mėgautis malonia kvapų terapija.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top