nutukimo gydymas

Nutukimo gydymas: tikslai ir būdai

Nutukimas pastaruoju metu tapo labai opia problema mūsų visuomenėje. Lietuvoje net 50 proc. žmonių turi problemų su antsvorių. Tai tarsi liga, o geriausias jos sprendimo būdas – nutukimo gydymas. Taigi, kokie būdai yra atsikratyti nutukimo?

Pirmiausia reikia sau išsikelti svorio metimo tikslus, kurių laikysitės. Nutukimo gydymas nėra vaikų žaidimai, todėl į tai reikia žiūrėti rimtai ir tikslus išsikelti tokius, kurie būtų realiai įgyvendinami.

Suaugusiems: per artimiausius šešis mėnesius pasistenkite numesti nuo 5 iki 10 procentų Jūsų dabartinio svorio. Tai sumažins galimybę susirgti karonarinę širdies liga (CHD). Nutukimo gydymas turi būti lėtas procesas, nes tai padeda organizmui lengviau prisitaikyti prie pokyčių.

Vaikams: Jeigu vaikas turi antsvorio arba yra nutukimo rizikos grupėje, reikia stengtis išlaikyti jo dabartinį svorį, tačiau pakeisti jo valgymo įpročius bei padidinti fizinį aktyvumą. Tai turi tapti kasdiene veikla.

Gyvenimo būdo pokyčiai: šie pokyčiai gali padėti Jums ir Jūsų šeimai pasiekti sėkmę metant svorį. Turite pagrindinę energiją gayuti iš maisto ir gėrimų, o ją išeikvoti sportuodami, laikytis sveikos mitybos plano, mokytis įsisavinti sveikos gyvensenos įpročius, kad laikui bėgant tai taptų Jūsų kasdiene veikla.

Efektyvus būdas numesti svorio yra sumažinti kalorijų kiekį. Jei norite per savaitę numesti 1 ar 2 kilogramus, turite sunaudoti nuo 1000 iki 1200 kalorijų (moterims) ar nuo 1200 iki 1600 kalorijų (vyrams).

Taigi, svarbiausia atsiminti, kad svorio metime svarbiausia ne greitis. Nutukimo gydymas yra ne sprintas, o maratonas.

Scroll to Top