Nagų ligos – kas tokios ir kaip jas gydyti?

Kuomet mes kosėjame, karščiuojame ar sloguojame, žinome – sergame, galbūt peršalome, galbūt kamuoja gripas ar bronchitas, tačiau ar žinojote, kad yra ir kitokiu būdų sužinoti, jog mūsų organizmas negaluoja? Plaukai, oda, nagai – rūpinantis jais ir kreipiant dėmesį į pokyčius, galima sustabdyti tam tikras ligas. Taip, taip, nagai gali labai daug pasakyti apie Jūsų sveikatą, todėl reikėtų kreipti dėmesį į nagus bei jų ligas.

nagų ligos

Kad žinotumėme į ką kreipti dėmesį, turime pirmiausia išsiaiškinti, kaip atrodo sveiki nagai. Sveiki nagai – stiprūs, nelūžinėjantys, elastingi, netrapūs. Tokių nagų paviršius yra visiškai lygus, švelnūs ir be jokių grublėtumų. Jei Jūsų nagai ilgą laiką buvo būtent tokie ir štai vieną dieną jie pakeitė spalvą, arba tapo gerokai silpnesni, tai rodo, jog Jūsų organizme vyksta pokyčiai, deja, ne visuomet geri. Nes trupėti nagai gali pradėti dėl mažakraujystės, tai taip pat gali būti griežtų dietų pasekmė. Žinoma, galbūt tai, jog Jūsų nagai skeldėja ir lūžinėja, dar nereiškia, kad Jūs kažkuo sergate? Galbūt Jūs tiesiog per dažnai naudojate nago valiklį, arba plaunate indus be pirštinių? Tad pirmiausia apsvarstykite tai, tačiau, jei nagus prižiūrite, tačiau įvairios nagų ligos vis tiek kimba, geriau apsilankykite pas specialistą.

nagu ligos
Pageltusios nagų plokštelės gali išduoti, jog rūkote, tačiau taip pat tai gali būti kokia nors infekcinė nagų liga arba grybelis. Su grybeliu kovoti reikia, nes tai itin nemaloni nagų liga, galinti komplikuotis ir sukelti rimtesnių sveikatos sutrikimų. Na, o jeigu Jūsų nagai nuolat pamėlę, tai gali reikšti, jog turite kraujotakos sutrikimų, galbūt Jums nuolat šąla rankos? Tuomet tikrai apsilankykite pas gydytoją ir spręskite problemą. Įvairūs ruoželiai ant nagų taip pat atsiranda ne veltui. Taip gali būti dėl prastos nagų priežiūros ir žemos kokybės kosmetinių priemonių, tačiau tokie dryžiai gali atsirasti ir dėl nevisavertės mitybos, jau anksčiau minėtų kardinalių ir drastiškų dietų.
Taigi, kaip matote, kiekvienas nagų pokytis ar atsiradusi nagų liga, gali reikšti pokytį ir Jūsų organizme. Todėl rekomenduojame stebėti savo nagus ir organizmą, nes taip galite išvengti rimtesnių susirgimų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top