Suaugusių asmenų kojų skausmo priežastys

Suaugę žmonės labai dažnai skundžiasi kojų skausmu. Priežasčių gali būti daug ir įvairių, tačiau pagrindinės ir dažniausiai pasitaikančios yra šios: tai raumenų ir raiščių patempimai, degeneracinė sąnarių liga (DSL), protarpinis šlubavimas dėl kraujotakos nepakankamumo, stuburo stenozė, sėdmeninio nervo radikulopatija, naktinis mėšlungis, varikozinės venos, tromboflebitas, podagra ir visokios traumos, taip pat  blauzdos uždegimai ir kt. Kalbant apie blauzdos skausmus, jie dažniausiai pasireiškia blauzdikaulio paviršiuje. Blauzdos uždegimai dažniausiai atsiranda silpnai treniruotiems sportininkams, arba asmenims, kurie prieš sportą vengia atlikti apšilimo pratimus, todėl intensyviai sportuoja nepratampę sąnarių, raumenų, raiščių.
Jeigu pastebėjote, kad ėjimo kokybei trukdo jaučiamas silpnumas pėdos arba blauzdos srityje, jeigu jums skauda čiurną, blauzdą, kelį, sunku vaikščioti, derėtų susirūpinti savo sveikata ir kreiptis į gydytoją. Kuris gali pasiūlyti įsigyti medicininį kojos įtvarą. Kojų įtvarai naudojami siekiant sumažinti traumų patyrimą arba dėl patiriamų vaikščiojimo problemų.  Kojos įtvarų yra įvairių, tai:
  • čiurnos įtvaras,
  • kelio įtvaras,
  • kelio girnelės įtvaras,
  • pėdos įtvaras,įtvaras Achilo sausgyslei prilaikyti,
  • šlaunies įtvaras.
Bet kokį iš paminėtų kojos įtvarų išrašyti Jums gali kineziterapeutas arba ortopedas. Vizito metu specialistas atliks kojų diagnostiką, išsiaiškins skausmo lokalizaciją, ar skausmas susijęs su fiziniu krūviu ir Jūsų amžiumi, atliks būtinus tyrimus ir jei reikės paaiškins dėl kokių priežasčių, kaip ir kada dėvėti kojų įtvarą, atsakys į visus dominančius klausimus ir papasakos, kokios kojų įtvarų kainos.
Daugiau informacijos apie kojos įtvarus galite rasti www.pesplanus.lt/itvarai/kojos-itvaras.
Scroll to Top