Dantų balinimas namuose – pliusai ir minusai

Geriate daug kavos, rūkote, neatsisakote taurės raudono vyno? Nusišypsokite. Kaip atrodo Jūsų dantys? Galbūt jie jau šiek tiek pageltę ir atėjo laikas dantų balinimui?
Dantis galima balinti namuose ir odontologijos klinikoje, viskas priklauso nuo dantų būklės, Jūsų pageidavimų bei poreikių. Šiame straipsnyje plačiau pakalbėsime apie balinimą namuose. Svarstysime, kokios priemonės naudojamos, balinant dantis namų sąlygomis, ko geriau atsisakyti ir kokių rezultatų galima tikėtis. Įspėjame, balinti dantis namuose gali tik kruopštūs ir kantrūs žmonės, nes tai užtrunka laiko ir per balinimo procesą reikia laikytis tam tikrų apribojimų, laikinai gali padidėti dantų jautrumas. Be to, specialistai tikina, kad ne visos priemonės, esančios prekyboje yra efektyvios, saugios ar patikimos. Tad rinktis dantų balinimo priemonę derėtų atsakingai.

Prieš kalbant apie priemones, trumpai papasakosime, kam dantų balinimo procedūros yra nerekomenduojamos:

asmenims, kuriems dar nėra 18-os, nes dantų balinimas gali pažeisti danties nervą ir tokiu būdu sukelti ilgalaikį dantų jautrumą. Dantis balinti nerekomenduojam ir nėščiosioms bei motinoms, maitinančioms kūdikius krūtimi. Dantų balinimo procedūras atlikti nepatartina ir tiems, kurie yra alergiški peroksidui, serga dantenų ligomis ir turintiems kariesą dantyse. Taip pat tiems, kurų dantų jautrumas padidėjęs.

Dantis balinti namų sąlygomis galima naudojant:

  • balinamąsias pastas
  • balinamuosius gelius
  • dantų balinimo skysčius
  • balinimo juosteles
  • balinimo kapomis.
Balinamosios pastos dantų nebalina, o tik patį apnašą, arba dėl didesnio abrazyvo tiesiog geriau nušviečia. Palyginti su geliais, naudojamais odontologijos klinikoje, kurie dantis pašviesima 3-8 lygiais, pastų efektyvumas pasirodo gana menkas.

Dantų balinimo geliai

yra efektyvi ir ilgalaikė priemonė. Naudojant šią priemonę rekomenduojama mažais šepetėliais dantis tepti du kartus per dieną, dvi savaites. Rezultatai pradeda matytis jau po kelių dienų ir laikosi iki kelių mėnesių, priklausomai nuo burnos higienos, dažančių produktų vartojimo.

Dantų balinimo juostelės

kaip ir geliai, naudojami dvi savaites, o rezultatai laikosi kelis mėn. Kaip naudoti? Plonas, beveik nematomas juosteles, padengtas peroksidu ant dantų reikia dėti du kartus per dieną, 14 dienų iš eilės.

Balinamieji skysčiai

ne tik balina dantis, bet ir naikina nemalonų burnos kvapą ir gerina dantenų būklę. Tačiau lyginant su geliais ar juostelėmis, jie mažiau efektyvūs. Taip yra todėl, kad anksčiau minėtos priemonės sąlytį su dantimis turi apie pusvalandį per dieną, o skalaujant dantis skysčių, dantys balinami tik 2 minutes per dieną. Tai per trumpas laiko tarpas, todėl rezultatus (dažniausiai nežymius) pamatysite tik po 12 savaičių..

Dantų balinimas kapomis

trunka apie 2 savaites. Į kapas, kurias galite įsigyti vaistinėje arba pas odontologą, pripilami geliai, po to tas kapas reikia nešioti arba porą valandų per dieną, arba kasnakt. Rezultatai džiugina ilgą laiką.
Žinoma, pats geriausias ir efektyviausias dantų balinimo būdas, tai dantų balinimas odontologijos klinikoje, kur Jūsų dantimis pasirūpins specialistai, bet jei esate kantrus ir kruopštus, visuomet balinimą galite išbandyti pats.
Tačiau visada patikimiausia apsilankyti pas gydytoją odontologą, kuris ne tik įvertins Jūsų dantų būklę, bet ir parinks tinkamiausią profesionalų dantų balinimo būdą. Daugiau informacijos galite gauti apsilankę www.pilene.lt svetainėje.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top