Ar indų plovikliai saugūs mūsų sveikatai?

Daugelis indų ploviklių reklamų kurias matome kas dieną skelbia, kad užtenka tik nedidelio jų kiekio, kad indai taptų švarūs. Taip pat teigiama, kad išplauti indus galima ir šaltame vandenyje, bet ar tai tikrai įmanoma? Pasirodo taip. Be to indai bus ne tik švarūs, bet ir kvepės, blizgės. Iš kur atsiranda tas kvapas, jei teigiama, kad muilo likučių neliks? Pasirodo šie plovikliai gali ne tik pagelbėti buityje, bet ir pakenkti mūsų sveikatai.

Visų pirma, yra labai svarbu gerai nuplauti indų ploviklį nuo mūsų indų, nes antibakterinės medžiagos gali patekti į Jūsų organizmą. Patekusios ten jos gali sukelti alergiją, aukštą kraujospūdį. Tai gali būti netgi auglių susidarymo priežastis. Kenksmingos medžiagos suyra ir pavirsta į peroksidus, kurie gali sudeginti žmogaus ląstelių membranas. Beirdamos ląstelės gali sukelti psichologinių problemų, kurios ilgainiui išsivystyto net į depresiją. Todėl yra be galo svarbu plovikliu išplautus indus, bent puse minutės laikyti po tekančio vandens srove.

Indų plovikliai kenkia Jūsų odai. Ar niekada nesusimąstėte, kodėl išplovus indus Jūsų rankų oda tampa tokia sausa ir atsiranda tempimo jausmas, lūžinėja nagai? Tai yra ne todėl, kad plaunate po šiltu, kalkėtu ar daug geležies turinčiu vandeniu, bet būtent dėl netinkamo indų ploviklio naudojimo. Skaidantys riebalus nuo Jūsų indų, plovikliai sunaikina ir natūralų riebalinį sluoksnį nuo Jūsų rankų. Tai vienas iš neigiamų veiksnių Jūsų organizmui, sukeltų dėl nesaugaus ploviklio naudojimo.

Mūsų patarimas Jums būtų nepriklausomai nuo indų ploviklio „natūralumo“ visada mūvėti pirštines, jos ne tik apsaugos nuo cheminių medžiagų, bet ir nuo natūralaus išsausėjimo kontaktuojant su vandeniu. Taip pat, reikia stengtis naudoti kuo mažiau plovimo, kadangi šiuolaikiniai efektyvūs valikliai yra veiksmingi ir užtenka tik lašelio jų. Na ir galų gale, svarbiausia naudoti tinkamą, nekenksmingą indų ploviklį, kuris tausotų ne tik mūsų sveikatą, bet ir aplinką.

Scroll to Top