Šlapimo tyrimai ir druska – ar jos pakanka?

Druska yra prieskonis, kurį rastumėm kiekvienoje šeimininkės virtuvėje ir be kurio negalėtų apsieiti beveik kiekvienas maisto produktas ar namuose gaminamas patiekalas. Netgi į saldžius kepinius – tortus, bandeles, pyragus ir kita –rekomenduojama įdėti truputėlį druskos tobulai skonio harmonijai sukurti, kartais net sriuboje iki pilnos laimės mums tetrūksta mažo žiupsnelio druskos. Pamirštame, jog druskai priskiriama antroji vieta „baltosios mirties“ sąraše, esančiai po cukraus.

Per didelis druskos kiekis nėra gerai, tačiau tokiu pat pavojumi laikomas ir druskos netekimas, kadangi druskos junginį galime rasti kiekvienoje egzistuojančioje gyvoje ląstelėje. Net vasarąjaučiant troškulį, dėl didelio su prakaitu išėjusių druskų kiekio, rekomenduotina gerti ne didelius kiekius gėlo vandens, o pakanka keliųstiklinių mineralinio sūraus vandens. Taip pašalinamas troškulys, kurį ir sukelia druskų trūkumas. Troškulys yra vienas pirmųjų požymių, kuris jų stoką parodo mūsų organizme. Šlapimo tyrimų pagalba taip pat galima sužinoti, ar tinkamą druskų kiekį mes gauname su valgomu maistu ir geriamomis medžiagomis.

Nuo 6 iki 8 gramų druskos suvartojimas per dieną patenka į tam reikalingas normos ribas, tačiau dar reikia ir atsirinkti, kokią druską mums derėtų vartoti. Pati geriausia ir labiausiai vertinama yra Himalajų druska. Vietos, kuriose ji yra išgaunama, yra išlaikę visas naudingąsias medžiagas dėl nepasiektos neigiamos aplinkos įtakos. Tuo tarpu, druska, kurią dažniausiai perkame prekybos centruose, nėra ta sveikoji, nes yra išvalyta, apdorota naudojimui.

Pasitelkite į pagalbą šlapimo tyrimus, sužinokite organizmo druskingumą o tada rinkitės druską, kurią naudosite. Norėdami atlikti šlapimo tyrimus, registruokitės urologo konsultacijai.

Scroll to Top