Plaučių vėžio diagnozavimas moterims pasivijo vyrų gretas

Visai nebestebina, kai ateini į darbą, o iš ten dešimties rūkančiųjų, daugiau kaip du trečdaliai jų būna moterys, ir ne dėl to, kad darbovietėje didesnis moterų skaičius lyginant su vyrais, o dėl to, kad šiais laikais rūkymas tampa po truputį labiau paplitęs nei tarp vyrų. Galbūt dėl šios priežasties, nereikėtų stebėtis ir naujausiais statistiniais vėžio tyrimų duomenimis, kurie tvirtina apie nemažesnę grėsmę moterims plaučių vėžio susirgimui nei vyrams. Abi lytys surūko tokį pat didelį kiekį cigarečių.

Šiandien rūkančiųjų skaičius kol kas nesiekia pusantro milijardo žmonių, tačiau sparčiai augantys mastai pasirūpins šio skaičiaus perkopimu. Atliekant tyrimus, į viršų iškilo daug įdomios ir negirdėtos statistikos:

  • Jeigu moteris pradeda rūkyti, tai tuomet atsiranda mažesnė tikimybė, kad jos rūkymą mes, lyginant su vyrais, kurie atsisako rūkymo dažniau.
  • Moterys, kurios niekada neragavo dūmo skonio, gali džiaugtis 25 kartus mažesne rizika susirgti nuo plaučių vėžio nei tos kurios rūko.
  • Vėžio tyrimai rodo, jog mirštančiųjų nuo plaučių vėžio vis didėja, lyginant su mirtimis nuo krūties vėžio.
  • Manoma, jog atsisakius rūkymo, kol dar nesulaukėte 40-ties ir neturint stipresnių sveikatos sutrikimų, mirties rizika nuo rūkymo gali ir dingti.
  • Taip pat rūkorėms moterims 80-ties metų amžiaus sulaukimo tikimybė šokteli 70 procentų žemyn lyginant su tomis, kurios su rūkymu niekuomet nebuvo susijusios.
Scroll to Top