Odos vėžys – ankstyva stadija atpažįstama ir mums

Pasirodo, jog odos vėžį, kol jis dar yra labai ankstyvoje stadijoje, galime atpažinti ir mes patys, be jokių vėžio tyrimų pagalbos.Pirmiausiai turim žinoti, jog jis skiriamas į dvi kategorijas: melanoma ir ne melanominis vėžys.

Melanominio (melanomos) vėžio metu pirmiausiai paveikiama odos pigmentacija, o tik tuomet atsiranda blogosios ląstelės. Ar pakliūname į šią rizikos grupę, visuomet galime pasitikrinti. Jei turite raudonu plaukus, šlakuotą ar jautrią saulės nudegimams odą, tuomet savo odos pokyčiams reikia skirti kuo daugiau dėmesio. Taip pat atkreiptinas dėmesys ir tada, kai su šia liga jau yra tekę susidurti kažkuriam šeimos nariui.

Tiek melanominio, tiek ne melanominio vėžio didesnėmis aukomis tampa šviesesnės odos žmonės. Yra išskiriami du ne melanominio vėžio tipai. Pirmuoju atveju oda nusėjama į baltus perlus panašiais iškilimais, kurie būna tiek išdubusiu, tiek iškiliu viduriu. Atkreipti dėmesį reikėtų ir tuomet, kai ant odos atsiranda randą primenanti žymė, nepaisant to, jog toje kūno vietoje sužeidimų nepatyrėte. Antruoju atveju ant odos randasi mažos dėmės, kiek primenančios šašą, ant tų vietų, kurios jau yra paveiktos saulės spindulių. Kartais dėmelės gali būti padengtos baltais žvyneliais.

Odos pokyčių stebėjimas gali išgelbėti nuo kartais sunkiai suvokiamų ir įsivaizduojamų neigiamų pasekmių. Svarbiausia, kad vėžio tyrimo atlikimas nebūtų pavėluotas, kuomet iš jo jau nebelieka naudos.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top