Kraujo ir kiti tyrimai – kaip dažnai tai turėtų atlikti moteris?

Be abejo, kiekviena galėtumėm išvardinti bent penketą tyrimų apie kuriuos žinome, ir, kurie būtini nuolatinei moters besirūpinančios savimi sveikatos patikrai. Bet ne kiekviena pasakytumėm, kokiam laiko tarpui praėjus, tyrimą reikia kartoti, ir kurie iš jų išskiriami kaip patys reikalingiausi ir svarbiausi?

Kraujo tyrimai cholesterolio kiekiui kraujyje nustatyti reikalingi atlikti kas penkerius metus tam, kad būtų išvengta ligų, susijusių pagrinde su širdies negalavimais. Tokiu pačiu laiko intervalu kaip kraujo tyrimai būtina ir bendroji medicininė patikra, nepaisant šios apžiūros dažno nurašymo kaip nereikalinga procedūra.

Šiek tiek rečiau atliekami gali būti gimdos kaklelio ir krūties tyrimai, šių organų vėžiniai susirgimai moterų tarpe užima kone aukščiausias pozicijas. 3 – 4 metų intervalas pats tinkamiausias, o sulaukus 40 metų, patikra turėtų būti atliekama kiekvienus metus.

Regos apžiūrą rekomenduojama atlikti kas dvejus metus. Tai būtent tas laikotarpis per kurį ji gali pasikeisti. Nuolatinis lęšių ar akinių stiprumo reguliavimas būtinas.

Į dažniausiai atliekamų procedūrų trejetuką galima įtraukti kraujo spaudimo tyrimą, ginekologo apžiūrą ir stomatologo teikiamą dantų patikrą.

Nors ir tikėtina, jog dauguma šių dalykų jums žinomi, tačiau priminimas apie rūpinimąsi sveikata niekada netaps į šalį nustumtu dalyku. Net ir neturint jokių didesnių nusiskundimų ir nejaučiant jokių negalavimų, periodiškas tyrimų atlikimas svarbus siekiant apsaugoti save nuo didesnių grėsmių. Kartais gali net nepajausti, kad liga jau seniai tūno mūsų organizme.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top